Λέων κατά Κούγια: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εξηγώ διαδικασίες που έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν»

Λέων κατά Κούγια: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εξηγώ διαδικασίες που έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν»

Απάντηση του προέδρου της Ιατροδικαστικής Εταιρείας στην επίθεση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα

Αιχμές κατά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για το πόρισμά τους για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, άφησε σήμερα ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Στους ισχυρισμούς του κ. Κούγια αναφορικά με τον αυτοδιορισμό των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα στην υπόθεση, ο κ. Λέων μιλώντας στην εκπομπή Live News είπε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εξηγώ διαδικασίες, που έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά». Συνέχισε δε εξηγώντας ότι «η κάθε εντολή είτε από εισαγγελική αρχή, είτε από προανακριτική αρχή, δίνεται προς την ιατροδικαστική υπηρεσία και απευθύνεται στον προϊστάμενό της. Η Αστυνομία δεν ορίζει το όνομα αυτού που θα κάνει την νεκροψία-νεκροτομή».

Διευκρίνισε δε, ότι αν κάποιοι ιατροδικαστές έχουν ήδη συμμετάσχει με κάποιο τρόπο σε μία νεκροψία-νεκροτομή, δεν μπορούν να κληθούν οι ίδιοι να κάνουν πραγματογνωμοσύνη. Εξήρε δε εμμέσως πλην σαφώς την εμπειρία και την γνώση των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα. Όσον αφορά στον ισχυρισμό του κ. Κούγια για την συνδρομή ιατρών άλλων ειδικοτήτων για την γνωμοδότηση των δύο ιατροδικαστών, ο κ. Λέων απάντησε, ότι και ο ίδιος έχει παρακολουθήσει «δημόσιες δηλώσεις πλειάδας επιστημόνων, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους και τόνισε πως το ότι οι απόψεις όλων αυτών συγκλίνανε και απλά καταγράφηκαν με υπογραφή και ευθύνη από τους συγκεκριμένους ιατροδικαστές, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, ούτε σημαίνει ότι οι μεν παρασύρθηκαν από τους δε. Σημαίνει απλά, ότι υπάρχει μία και μόνη επιστημονική άποψη. Αυτή είναι η επιστημονική άποψη, προφανώς θα πρέπει να κληθούν άλλοι συνάδελφοι να την αντικρούσουν».