Βόλος: Δικάζεται σήμερα ο 54χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του σε ταβέρνα

Βόλος: Δικάζεται σήμερα ο 54χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του σε ταβέρνα

Η υπεράσπισή του θα επικαλεστεί προβλήματα ψυχικής υγείας

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου θα γίνει η δίκη του 54χρονου που καθ’ ομολογίαν δολοφόνησε τη σύζυγό του στις 3 Αυγούστου του 2021 στην ταβέρνα που εργαζόταν η γυναίκα, στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Ο 54χρονος παραπέμπεται στο δικαστήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 54χρονος είχε γνωρίσει και παντρευτεί την 43χρονη, όταν η γυναίκα ήταν μόλις 18 ετών και στη συνέχεια απέκτησαν μαζί τρία παιδιά. Η οικογένεια κατοικούσε στην Αθήνα αλλά η 43χρονη πήγαινε τα καλοκαίρια στα παράλια της Λάρισας και βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση ταβέρνα – ουζερί, που διατηρούσε ο αδελφός της.

Το πρωί της 3ης Αυγούστου όμως θα αποδεικνυόταν μοιραίο για την άτυχη γυναίκα. Γύρω στις 10:30 ο κατηγορούμενος έφτασε στην ταβέρνα και πυροβόλησε 7 με 8 φορές την 43χρονη. Ο 54χρονος στη συνέχεια κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς του Α.Τ. Αγιάς να τον συλλαμβάνουν στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά τη σύλληψή του και με τον άνδρα να έχει ομολογήσει τη δολοφονία, η υπόθεση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η εισαγγελική πρόταση, με βάση το αποδεικτικό υλικό (ψυχιατρικές γνωματεύσεις, καταθέσεις παιδιών κ.λπ.) τον παρέπεμπε πως τέλεσε το έγκλημα «ευρισκόμενος εν βρασμώ ψυχικής ορμής». Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παραπέμπει τελικώς για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η πρώτη δίκη του κατηγορούμενου ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου όμως διεκόπη για τις 20 του ίδιου μήνα μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής η οποία αρχικά ζήτησε αναβολή λόγω ασθένειας ενός μάρτυρα και συγκεκριμένα της μητέρας του θύματος.

Τελικά το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Όμως και τότε η δίκη δεν έγινε καθώς συνέπεσε με απεργία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, μέλος του οποίου ήταν ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Η υπεράσπιση

Στη γραμμή ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής αναμένεται να κινηθούν οι συνήγοροί του. Ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο ενδεχομένως να στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι ο κατηγορούμενος εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ δεν έπαιρνε και τα φάρμακά του.

Μάλιστα, όπως είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους λίγες μέρες μετά το έγκλημα έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ο άνδρας λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Είχε κάποιο επεισόδιο 20 ημέρες πριν το έγκλημα και οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου του χορηγήθηκε διπλάσια δόση των φαρμάκων.

Τα παιδιά και ο αδερφός

Παράπλευρες απώλειες σε αυτή την ιστορία είναι και τα τρία παιδιά της οικογένειας που έμαθαν σε ένα πρωινό ότι η μητέρα τους δολοφονήθηκε και ο πατέρας τους οδηγήθηκε στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι από την πρώτη κιόλας δικάσιμο στις 6 Ιουνίου, τα δύο από τα τρία παιδιά στάθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους, αναφέρει το larissanet.

Όσο για τον αδερφό της γυναίκας, ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας μιας ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε για αρκετό καιρό.