Το e-mail στην πρεσβεία των ΗΠΑ που προκάλεσε πανικό και το θρίλερ με τον Τούρκο «τρομοκράτη»

Το e-mail στην πρεσβεία των ΗΠΑ που προκάλεσε πανικό και το θρίλερ με τον Τούρκο «τρομοκράτη»

Ο 35χρονος είναι οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στην Ελλάδα με προσωρινή άδεια παραμονής και είναι καθ' όλα νομοταγής

Καμία ένδειξη εμπλοκής σε υποθέσεις τρομοκρατίας δεν έχει προκύψει για τον 35χρονο υπήκοο Τουρκίας, τον οποίο οι Αμερικανικές Αρχές είχαν υποδείξει ως τον «ύποπτο πιθανό επιβάτη» πτήσης της εταιρείας Emirates με προορισμό είτε τη Νέα Υόρκη, είτε το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αναστάτωση ξεκίνησε από ένα e-mail που έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και υποδείκνυε το συγκεκριμένο άτομο ως πιθανό τρομοκράτη. Η έρευνα έδειξε, πως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ήταν πιθανότατα πρόσωπο γνωστό στον 35χρονο, ο οποίος την ώρα του… συναγερμού ήταν σπίτι του και κοιμόταν. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει, ότι ο 35χρονος είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα ως «εχθρός» του καθεστώτος Ερντογάν, καθώς είναι υποστηρικτής του εξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στη χώρα μας βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια, του έχει εκδοθεί από τις Ελληνικές Αρχές προσωρινή άδεια παραμονής, ενώ έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την έκδοση βίζας, με σκοπό το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Σε κάθε περίπτωση εγείρονται ερωτήματα, για το πώς διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο e-mail το σύνολο των μυστικών υπηρεσιών, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο.