Τέλος συναγερμού στις ελληνικές αρχές: Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά και οι δύο πτήσεις της Emirates

Τέλος συναγερμού στις ελληνικές αρχές: Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά και οι δύο πτήσεις της Emirates

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σήμανε... συναγερμός τις τελευταίες ώρες στις ελληνικές αρχές εξαιτίας ενός περίεργου περιστατικού καθώς υπηρεσίες των ΗΠΑ έστειλαν στην Ελλάδα σήμα για έναν ύποπτο επιβάτη σε πτήση από την Αθήνα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως πρόκειται για έναν άνδρα αραβικής καταγωγής και αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές για δύο πτήσεις της Emirates.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης (10/11), ο συναγερμός για την υπόθεση του μυστηριώδους επιβάτη έληξε αφού ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο που συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.