Ελαιόλαδο HOLY MOUNT από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής: extra παρθένο βιολογικό προϊόν από τις πλαγιές του Άθωνα

Ελαιόλαδο HOLY MOUNT από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής: extra παρθένο βιολογικό προϊόν από τις πλαγιές του Άθωνα

Πρόκειται για εξολοκλήρου τοπική δραστηριότητα της γηγενούς οικογένειας Καιμάκη και περιέχει στο μπουκάλι του τα συστατικά όλων των αθωνικών αγαθών

To ελαιόλαδο Holy Mount BIO παράγεται στην Ουρανούπολη, προερχόμενο από τον καρπό βιολογικών προαθωνικών και αθωνικών ελαιόδεντρων. Πρόκειται για εξολοκλήρου τοπική δραστηριότητα της γηγενούς οικογένειας Καιμάκη, η οποία επί σειρά δεκαετιών ακολουθεί πιστά τους κανόνες της παραδοσιακής αγροτουριστικής καλλιέργειας, εφαρμόζοντας παράλληλα σύγχρονους τρόπους ελαιοποίησης.

Πράγματι, το «Holy Mount premium olive oil» παράγεται μόνο με μεθόδους ψυχρής έκθλιψης σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να εξασφαλίσει στο απόλυτο την παρουσία στη σύστασή του:

  • του αρώματος και
  • των θρεπτικών συστατικών της ελιάς.

Ο χρόνος συγκομιδής, η ωριμότητα και το πάτημα του καρπού, καθώς και οι τηρούμενοι  χρόνοι σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας, αποτελούν εξαιρετικά μελετημένες διαδικασίες, οι οποίες συνθέτουν υψηλότατες προδιαγραφές ποιότητας, όπως πχ. χαμηλότερο δυνατό επίπεδο οξύτητας.

«Η ελιά είναι ζωντανός οργανισμός. Χρειάζεται νερό, ήλιο, οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και αγάπη. Τα τέσσερα πρώτα προσφέρονται απλόχερα από τη Μητέρα Φύση», λέει ο τρίτης γενιάς καλλιεργητής, Γρηγόρης Καιμάκης. «Η δουλειά μας, ως αγροτών, είναι να βρούμε την ισορροπία, ώστε να προσφέρουμε στο δέντρο αγάπη και φροντίδα, προκειμένου αυτό να αποδώσει το καλύτερο». 

Με δεδομένο ότι ελαιόλαδο evo χαρακτηρίζεται από:

  • έντονο φρουτώδες άρωμα «γιατί η ελιά είναι φρούτο»,
  • ελαφριά αίσθηση πικάντικου (που αποδεικνύει την παρουσία πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών),
  • αμυδρή πικράδα «γιατί οι φρέσκες ελιές είναι πικρές»,

η συλλογή του καρπού πραγματοποιείται απευθείας από το δέντρο. Στη συνέχεια, οι ελιές αποθηκεύονται σε ειδικά κουτιά, που παρέχουν στον καρπό αρκετό φρέσκο αέρα και δροσερές συνθήκες διατήρησης. Τις επόμενες ώρες, οι συλλεγόμενες υγιείς πράσινες ελιές Χαλκιδικής συμπιέζονται με τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης. Η εξαγωγή του ελαιόλαδου, το φιλτράρισμα και η συντήρησή του ακολουθούν επίσης σχολαστικές διεργασίες, ώστε το Holy Mount να διατηρεί τη φρεσκάδα του, αποσπώντας παγκόσμιες διακρίσεις, όπως:

SILVER 2020 OUALITY ORGANIC στα Berlin Global Olive Oil Awards,

GOLD 2022 OUALITY ORGANIC στα Berlin Global Olive Oil Awards.

Πρόσφατα το Holy Mount απέκτησε το ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με τίτλο ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη. Την επόμενη τουριστική περίοδο ζητήστε το :

  • Στο Eagles Palace Resort,
  • Στο Avaton Luxury Villas Resort,
  • Στο Mount Athos Resort,
  • Στο Restaurant Lemoniadis στην Ουρανούπολη,
  • Στο Finest Fish Restaurant Kokkinos στην Ουρανούπολη,

ενώ στα σχέδια της επιχείρησης είναι η τοποθέτησή του σε επιλεγμένες γαστρονομικές αγορές της Ευρώπης και της μεσογειακής λεκάνης.