Απεργία της 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία της 9ης Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου από την γενική απεργία και σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.), ανακοίνωσαν τα εξής, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μας, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., ως αναπόσπαστο μέρος της ίδιας κοινωνίας και σε ένα τέτοιο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον διεκδικούμε:

✓ Την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε
με επάρκεια στις νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.
✓ Πραγματικές Αυξήσεις μισθών!
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!»

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της Π.Ν.Ο. αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 09.11.2022 και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Απεργία θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με την απόφαση να λαμβάνεται μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤ.