Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Όποιος νόσησε πρέπει να κάνει το εμβόλιο μετά από τρεις μήνες

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Όποιος νόσησε πρέπει να κάνει το εμβόλιο μετά από τρεις μήνες

«Να εμβολιαστούμε για τη γρίπη»

«Φέτος δεν θα υπάρξει καινούργιο εμβόλιο» δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και της γρίπης που είναι σε έξαρση.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αν και οι εισαγωγές φτάνουν τις 180 – 200 την ημέρα, η χώρα «είναι εδώ και τρεις με τέσσερις εβδομάδες πρακτικά σε μια σταθερότητα», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη ηλικία και όσο περισσότερα είναι τα υποκείμενα νοσήματα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σοβαρής νόσησης και απώλειας της ζωής», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στην τρίμηνη διάρκεια της προστασίας των εμβολίων κάλεσε τον κόσμο να κάνει την λεγόμενη αναμνηστική δόση.

«Τώρα έχουμε ένα εμβόλιο που έχει την πληροφορία για να φτιάξει μια πρωτεΐνη, όπως ακριβώς είναι η πρωτεΐνη της Όμικρον 5 που κυκλοφορεί τώρα στη χώρα μας» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος για τα εμβόλια που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας εμβολιασμού.

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις της Όμικρον, BQ. 1 και BQ. 1.1. υποστήριξε ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικό και εναντίον των μεταλλάξεων, όπως δείχνουν τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα.