Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν είμαι παιδόφιλος – Αισθανόμουν αηδία και αποτροπιασμό από το υλικό που κατέβαζα»

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν είμαι παιδόφιλος – Αισθανόμουν αηδία και αποτροπιασμό από το υλικό που κατέβαζα»

Τι υποστηρίζει ο προφυλακισμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του

Αθώος δηλώνει μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης όπου βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της κατοχής μεγάλου αριθμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Ο ίδιος υποστηρίζει, πως το υλικό που βρέθηκε στους σκληρούς του δίσκους των υπολογιστών του, το είχε ως πρώτη ύλη για βιβλίο που επρόκειτο να γράψει και αφορούσε τους κινδύνους στο ίντερνετ, αλλά και περί της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Συγκεκριμένα, στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει:

«Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια, ότι δεν είμαι και δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια αηδία αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη. Το υλικό που βρέθηκε, αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Στο βιβλίο που θα έγραφα, θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου».

Ο ισχυρισμός του ωστόσο δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν κατασχεθεί δύο σκληροί δίσκοι υπολογιστή μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπιτι του και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.