Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό» λέει για το υλικό παιδικής πορνογραφίας ο δικηγόρος του

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό» λέει για το υλικό παιδικής πορνογραφίας ο δικηγόρος του

Τι υποστηρίζει δια του συνηγόρου του ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων μετά την προφυλάκισή του

Τον ισχυρισμό ότι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, «ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό», αναφέρει ως αιτιολογία για την κατοχή μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας, για τα οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης, ο δικηγόρος του.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος, υποστήριξε ότι ο συγγραφέας ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου. «Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη, ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια και αποστροφή του σε σχέση με το υλικό» είπε.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η θεματολογία του αφορούσε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας, όπως ξενοφοβία, ρατσισμό, σχολικό εκφοβισμό. Με σκοπό να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης, ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δικηγόρος του συγγραφέα αναρωτήθηκε: «Κρατήσαμε το θέμα στα παλαιά, τα θεσμικά, για να κριθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Τι προέκυψε ξαφνικά και δημοσιοποιήθηκε το θέμα;».