Ελλάδα

Κολωνός – Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Πάνω από τρία άτομα αναγνώρισε η μικρή στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει εκ νέου στη ΓΑΔΑ

Για σχεδόν έξι ώρες κατέθετε στους ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας της επέδειξαν αρκετές φωτογραφίες ανδρών που έχουν ταυτοποιήσει ότι ήρθαν σε επαφή με το προφίλ που είχε δημιουργήσει για λογαριασμό της στην εφαρμογή «blindchat» ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος. Απ’ αυτούς το ανήλικο παιδί φέρεται να αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τρεις, οι οποίοι φαίνεται πως πλήρωσαν για να βρεθούν μαζί της από κοντά και να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους. Για τους υπόλοιπους –σε μία διαδικασία με έντονη ψυχολογική φόρτιση για τη 12χρονη– το κορίτσι δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα ότι τους είχε συναντήσει από κοντά.

Το επόμενο στάδιο, αφού απομαγνητοφωνηθεί και καθαρογραφεί η κατάθεση, είναι να σταλεί στην Εισαγγελία και την 33η τακτική ανακρίτρια για να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης των νέων ενταλμάτων σύλληψης. 

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα έχουμε τουλάχιστον τρία νέα εντάλματα σύλληψης (σ.σ. τα άτομα που αναγνώρισε ανεπιφύλακτα η 12χρονη), ενώ η 33η τακτική ανακρίτρια μπορεί να διατάξει ακόμη περισσότερα με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις ψηφιακές αναλύσεις λογαριασμών, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προσπάθησαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τα όσα είχε αναφέρει στην προηγούμενη κατάθεση της, αναφορικά με την καταγγελλόμενη εκπόρνευση της σε οίκο ανοχής από τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Το ανήλικο παιδί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την προφυλάκιση της μητέρας της, με την οποία φαίνεται να διατηρούσε με ιδιαίτερη σχέση, γι’ αυτό οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν το πίεσαν περισσότερο.

Τέλος, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο –εάν και εφόσον το ζητήσει η 33η τακτική ανακρίτρια ή προκύψουν νέα στοιχεία- να καταθέσει εκ νέου στη ΓΑΔΑ.