Θεσπρωτία: Νεκρός στο τιμόνι βρέθηκε οδηγός φορτηγού που μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Θεσπρωτία: Νεκρός στο τιμόνι βρέθηκε οδηγός φορτηγού που μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός που επιχείρησε να αρπάξει τα ναρκωτικά, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας από τους τρεις συνεργούς του

Ένα σταθμευμένο φορτηγό στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας έκρυβε διπλή έκπληξη για τους περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και θέλησαν να το ελέγξουν, όμως ανοίγοντας την καμπίνα του οδηγού, τον αντίκρισαν νεκρό, ενώ στην καρότσα ανάμεσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ που ήταν φορτωμένη, εντόπισαν με την βοήθεια του αστυνομικού σκύλου "lussy" και τρία κιβώτια που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους 58 κιλών και 906 γραμμαρίων. Παράλληλα, συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε, το φορτηγό που οδηγούσε ημεδαπός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, εκτελούσε μεταφορά εμπορευμάτων από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αττική. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει μαζί με τον ημεδαπό συνεργό του και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, να παραβιάσουν την επένδυση του φορτηγού, με προφανή σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το φορτηγό, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.