Κολωνός- Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο «Μεταξάς» ο 36χρονος προφυλακισμένος βιαστής

Κολωνός- Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο «Μεταξάς» ο 36χρονος προφυλακισμένος βιαστής

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Κανονικά προπληρώθηκε τον μισθό του Νοεμβρίου ο 36χρονος που έχει προφυλακιστεί για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δώσει εντολή από τις 16 Οκτωβρίου για να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Με τη χθεσινή μας ανακοίνωση θέλαμε να στηλιτεύσουμε τη γραφειοκρατία που υπάρχει και εμποδίζει την απόδοση δικαιοσύνης, ακόμα και σε πρόσωπα που προχώρησαν σε κτηνώδεις πράξεις και δεν πρέπει να παίρνουν ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Χθες συνομίλησα με το νοσοκομείο, το οποίο από την πρώτη μέρα που ο υπουργός Υγείας έδωσε την εντολή έστειλε επιστολή στις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε τα στοιχεία του για να μπορέσει να τον βγάλει σε διαθεσιμότητα. Αυτά ποτέ δεν τα έλαβε» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος το νοσοκομείο Μεταξά έθεσε τον 36χρονο σε διαθεσιμότητα. «Εάν αργούμε τόσο πολύ να βγάλουμε σε αυτοδίκαια αργία τον υπάλληλο, φανταστείτε τώρα πότε θα συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να απολυθεί αυτός ο υπάλληλος. Τέτοιοι υπάλληλοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου

«Αυτό το τέρας του Νοσοκομείου Μεταξά που είναι προφυλακισμένο όχι μόνο δεν απολύθηκε από το δημόσιο, αλλά ακόμη το νοσοκομείο δεν εκτέλεσε την εντολή του υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως, εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία. Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης στις 27 Οκτωβρίου, να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ημερο του Νοεμβρίου.

Ο μισθός του είναι 740 ευρώ τον μήνα και έλαβε 370 ευρώ, ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου. Ενώ θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου που έδωσε εντολή ο υπουργός να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του. Επίσης κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση».