Πρωτοφανής τραγωδία στην Ιεράπετρα: Βράχος καταπλάκωσε ξενοδοχείο – Νεκρή μια μητέρα και τραυματισμένος ένας 8χρονος

Πρωτοφανής τραγωδία στην Ιεράπετρα: Βράχος καταπλάκωσε ξενοδοχείο – Νεκρή μια μητέρα και τραυματισμένος ένας 8χρονος

Κατέρρευσε η οροφή σε κατάλυμα στην Αγιά Φωτιά σε δωμάτιο με τριμελή οικογένεια από την Τσεχία - Σοκαρισμένος ο πατέρας

Μια απίστευσtη και πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε στην Ιεράπετρα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς μια γυναίκα έχασε τη ζωή της κι ένα παιδί τραυματίστηκε έπειτα από την κατάρρευση της οροφής. Το περιστατικό έγινε σε κατάλυμα ξενοδοχείου λόγω πτώσης βράχου στην στην περιοχή Αγία Φωτιά.

Πετρώματα από βραχώδη λόφο στην περιοχή υποχώρησαν και κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στην οροφή του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το cretalive, πετρώματα μαζί με άλλα φερτά υλικά έπεσαν με ορμή στην οροφή και την γκρέμισαν. Η γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ το 8χρονο παιδί της τριμελούς οικογένειας εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε στο πόδι. Ο πατέρας είναι σε καλή κατάσταση με μερικές μόνον εκδορές.

Ύστερα από πυρετώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών απεγκλωβίστηκε το παιδί -περίπου στις 2.00- και μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα που παρέμενε αγνοούμενη επί αρκετές ώρες, εντοπίστηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις τις γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και την μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο κατά πληροφορίες είχε ήδη χάσει τον σφυγμό της.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες από διάφορες υπηρεσίες της Κρήτης, στο έργο συνέδραμαν και πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια μετέβαιναν όλο και περισσότερες δυνάμεις στο σημείο. Παρόντες στο σημείο ήταν ΕΚΑΒ και Αστυνομία.

Η οικογένεια κατάγεται από την Τσεχία και έκανε τις διακοπές της στην Κρήτη... Ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.