Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για κατοχή εμπρηστικών υλών και βία κατά υπαλλήλων

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για κατοχή εμπρηστικών υλών και βία κατά υπαλλήλων

Μαζί τους συνελήφθη και ένας 23χρονος

Δύο 16χρονοι και ένας 23χρονος συνελήφθησαν στην περιοχή των Εξαρχείων από αστυνομικούς της Ομάδας «Δράση» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών υλών και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί σταμάτησαν ορισμένα άτομα, προκειμένου να τους ελέγξουν, αλλά εκείνα αρνήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. Κατά τη διαφυγή τους, ένας από τους δύο 16χρονους μπήκε σε κατάστημα, ρίχνοντας σε σκάλα νάιλον σακούλα που περιείχε πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό. Επίσης, σε έλεγχο που ακολούθησε σε σακίδιο που είχε στην πλάτη του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ναυτική φωτοβολίδα μη ενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 23χρονος και ο άλλος 16χρονος αντιστάθηκαν κατά την ακινητοποίησή τους και στη συνέχεια συνελήφθησαν. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.