Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τι ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες – Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τι ανησυχεί περισσότερο τους Έλληνες – Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Τι λένε για την εγκληματικότητα και ποιο γεγονός τους έχει συγκλονίσει

Τις απόψεις των πολιτών στα ερωτήματα για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, τα μέτρα στήριξης, αλλά και την στάση των Αρχών στις μεγάλες υποθέσεις που μας συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών το 84,5% απάντησε η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας και το 44,1% τα εθνικά και ελληνοτουρκικά θέματα, το 37,8% λέει ότι τους ανησυχεί η εγκληματικότητα και η βία και το 34% ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σχετικά με την κύρια αιτία των ανατιμήσεων το 57,1% απάντησε ότι οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο και το 40% στην κυβερνητική πολιτική.

Για το πώς αξιολογούν τα μέτρα στήριξης το 39,8% υποστηρίζουν, ότι δεν είναι καμία βοήθεια, το 39,1% τα χαρακτηρίζει μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια, ενώ το 20,2% των ερωτηθέντων λένε ότι είναι σημαντική βοήθεια.

Το "καλάθι του νοικοκυριού" το 32,5% το αξιολογεί θετικά και ότι είναι αναγκαίο, το 34,3% το "βλέπει" με κάποιες επιφυλάξεις, ενώ το 29,3% το αξιολογεί αρνητικά και ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Σχετικά με την αυστηροποίηση τιμών για τα σοβαρά εγκλήματα, το 93,5% λέει "ναι" και το 5,6% λέει "όχι", ενώ για την συχνότητα των πολύ σοβαρών εγκλημάτων το 65,8% λέει ότι υπάρχει άυξηση, ενώ το 32,6% υποστηρίζει ότι ειναι όπως πριν, αλλά προβάλλονται περισσότερο.

Το 39,5% των πολιτών που ερωτήθηκαν λένε ότι η υπόθεση με τον βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό είναι αυτή που τους έχει συγκλονίσει περισσότερο και το 37,9% την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.