Ελευσίνα: Aυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη κατά της ακρίβειας από τους εργαζόμενους στο Θριάσιο νοσοκομείο

Ελευσίνα: Aυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη κατά της ακρίβειας από τους εργαζόμενους στο Θριάσιο νοσοκομείο

Ποια είναι τα αιτήματά τους

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο, καλεί  για αύριο σε συμμετοχή σε αυτοκινητοπορεία, με βασικά αιτήματα: «Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από το πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού/σύνταξης με καταβολή ολόκληρου μισθού/σύνταξης ως επίδομα Χριστουγέννων. Κατάργηση ΦΠΑ – ΕΦΚ σε ρεύμα, καύσιμα, βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης».

Η αφετηρία της αυτοκινητοπορείας κατά της ακρίβειας έχει οριστεί από τα Lidl Ελευσίνας στις 6μμ την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Επίσης όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το σωματείο εργαζομένων: «Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να “διασωθούν” είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γνωρίζουμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στις Απεργιακές Συγκεντρώνεις, στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.και στην Ελευσίνα, συμβολή οδών Ελ. Βενιζέλου και Νικολαϊδου, στις 10.30 π.μ.».