Δράμα στον Βόλο: Στη φυλακή 58χρονος ναρκομανής για να λύσει το πρόβλημα στέγασης

Δράμα στον Βόλο: Στη φυλακή 58χρονος ναρκομανής για να λύσει το πρόβλημα στέγασης

Καταδικάστηκε για επίθεση σε βάρος του γιου του με μαχαίρι

Το δράμα σε όλο το «μεγαλείο» του στον Βόλο. Πριν μερικές ημέρες το δικαστήριο τον καταδίκασε για επίθεση σε βάρος του γιού του με μαχαίρι και η φυλακή φάνταζε ως η μόνη λύση επιβίωσης για το επόμενο τρίμηνο, για τον 58χρονο τοξικοεξαρτημένο με σοβαρά προβλήματα υγείας, που κανένας δεν το θέλει σπίτι του.

Ο 58χρονος καταδικάστηκε για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών, χρηματική ποινή 690€, με αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επισημάνθηκε στην ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, όμως το Δικαστήριο διέταξε τον κατηγορούμενο να μην πλησιάσει ξανά το σπίτι που μένει ο γιός του στη Ν. Ιωνία. Έτσι ο 58χρονος δηλώντας, ότι δεν έχει που να διαμείνει έμεινε στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Ωστόσο αναζητήθηκε λύση στέγασης στο οικογενειακό του περιβάλλον για να διανείμει σε σπίτι συγγενικού προσώπου ή σε κάποια δομή στο Βόλο. Όταν η έρευνα έμεινε ατελέσφορη ο Εισαγγελέας πρότεινε να περάσει τους υπόλοιπους τρεις μήνες της ζωής του φυλακή, στον Κορυδαλλό, πρόταση που έγινε δεκτή από τον 58χρονο. Εν τέλει το δικαστήριο που τον καταδίκασε την περασμένη Τρίτη, ανακάλεσε την αναστέλλουσα δυνατότητα και οδηγήθηκε στην φυλακή για να εκτίσει 3 μήνες από τους 30 μήνες στους οποίους καταδικάστηκε.