Λάρισα: Αθώωση αστυνομικού για τον τραυματισμό μαθητή σε πάρκο του Αγίου Αντωνίου

Λάρισα: Αθώωση αστυνομικού για τον τραυματισμό μαθητή σε πάρκο του Αγίου Αντωνίου

Κατηγορούνταν ότι άσκησε βία κατά τη διάρκεια ελέγχου παρέας νεαρών

Αθωοτική ήταν η απόφαση για έναν αστυνομικό από δικαστήριο της Λάρισας, καθώς κατηγορούνταν ότι άσκησε βία σε μαθητή, κατά τη διάρκεια ελέγχου παρέας νεαρών στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στα τέλη Μαρτίου του 2021 στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε παρέα πέντε μαθητών Γυμνασίου. Οι νεαροί, μη γνωρίζοντας την ιδιότητα των ατόμων που τους προσέγγισαν, τράπηκαν σε φυγή φοβισμένοι, με έναν νεαρό να τραυματίζεται στο χέρι του, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όπως είχε καταγγελθεί από τον πατέρα του παιδιού, ένας από τους αστυνομικούς τον έριξε στο έδαφος με βία με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Ο γονιός έκανε λόγο για «αστυνομική αυθαιρεσία» και κινήθηκε δικαστικά. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα. Το δικαστήριο αθώωσε τον αστυνομικό που κατηγορούνταν για το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας επισημαίνει:

«Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της Εορτής του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιου Αρτεμίου, είχαμε την πανηγυρική αθώωση του συναδέλφου μας της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, μετά από μία, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, τουλάχιστον αστήρικτης καταγγελίας, σχετικά με υποτιθέμενη «αστυνομική βία» κατά ανηλίκων, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εξ αρχής στήριξε τους συναδέλφους, διατρανώνοντας ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας δεν είναι αληθές.

Γι’ αυτήν τη στάση μας το Σωματείο και ειδικότερα ο Πρόεδρος του, κατηγορήθηκε και λασπολογήθηκε, όμως ποτέ δεν εγκαταλείψαμε μέχρις ότου αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη, ότι σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία για μια ακόμη φορά έλαμψε.

Τώρα που πέρασε τόσος καιρός από το ατυχές εκείνο περιστατικό, ας σκεφτούν ήρεμα αυτοί που με τα καταγγελλόμενα τους περί δήθεν «Αστυνομικής Βίας», καθώς και όλοι αυτοί που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις απόψεις τους, πόσο ζημιά μπορούσε να συμβεί και πόσο εύκολο ήταν να τιναχθεί στον αέρα η κοινωνική ζωή της πόλης μας.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο και αυτό το μαρτυρούν οι τεράστιες επιτυχίες της, οι οποίες κάνουν αίσθηση στο Πανελλήνιο.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, θα συνεχίσουν να εκτελούν με φιλότιμο τα καθήκοντά τους υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αγαθό της Ασφάλειας των συμπολιτών μας…..

Όλοι κρινόμαστε από τη κοινωνία!».