Αγρίνιο: Γιατί δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Αγρίνιο: Γιατί δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Η κακοποίηση του 4χρονου φέρεται πως κράτησε από τον Μάρτιο έως το Μάιο του 2021

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο, δεν έχει συλληφθεί.

Η κακοποίηση του παιδιού φέρεται πως κράτησε από τον Μάρτιο έως το Μάιο του 2021.

Η καταγγελία του πατέρα έγινε τον Ιούλιο του 2021 και ανάλαβε την υπόθεση ο στρατιωτικός εισαγγελέας στο στρατοδικείο Ιωαννίνων. Τον Φεβρουάριο του 2022 ασκήθηκε δίωξη και την Τρίτη δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με το Mega, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για να ακολουθήσει η έκδοση κάποιου εντάλματος σύλληψης.

Οι νομικοί λένε πως δεν είναι υποχρεωτικό από τη στιγμή που δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία κάποιου, ο οποίος κατηγορείται για τέτοιου είδους πράξεις.

Σύμφωνα πάντα με το Mega, οι δικαστικές αρχές έκριναν πως ο άντρας δεν είναι ύποπτος φυγής και από την πρώτη στιγμή ήταν συνεργάσιμος με τις Αρχές.

 

Όταν έγινε η καταγγελία, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας είχε στείλει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Αγρινίου αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι ο 28χρονος τότε ήταν στρατιώτης, παρενέβη ο στρατιωτικός εισαγγελέας και ζήτησε τη δικογραφία. Τότε, κάλεσε τον 28χρονο σε ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτο, και αμέσως μετά του απαγγέλθηκε η κατηγορία για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 10 ετών που συνιστά κακούργημα.

Βάσει της κατηγορίας που του αποδόθηκε, ο στρατιωτικός εισαγγελέας ζήτησε τη δημοσίευση των στοιχείων του.

Πλέον, αναμένεται ο 28χρονος να κληθεί σε απολογία και, αν οι δικαστικές αρχές κρίνουν πως συντρέχουν λόγοι, θα εκδώσουν ένταλμα για τη σύλληψή του.