Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στο επίκεντρο των ερευνών ο «Μιχάλης», ο «Βασίλης» και οίκοι ανοχής στον Κεραμεικό

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στο επίκεντρο των ερευνών ο «Μιχάλης», ο «Βασίλης» και οίκοι ανοχής στον Κεραμεικό

Τι υποστήριξε ο φερόμενος ως συνεργός του Ηλία Μίχου σε τηλεοπτική εκπομπή - Νέες συλλήψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Δύο πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο «κλειδί» στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, αλλά και οι οίκοι ανοχής στην περιοχή του Κεραμεικού, βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις βιαστών της ανήλικης.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση και διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης και τον 42χρονο Ιωάννη Σοφιανίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό της ανήλικης και εμπορία ανθρώπων, έχουν συλληφθεί μόλις τρεις κατηγορούμενοι που έκλειναν ραντεβού και βίαζαν την 12χρονη στα αυτοκίνητά τους στην περιοχή των Σεπολίων. Από αυτούς ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης και ο 34χρονος επιχειρηματίας προφυλακίστηκαν σήμερα, ενώ για τον 36χρονο υπάλληλο του νοσοκομείου Μεταξά υπήρξε διχογνωμία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα και για την τύχη του θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Ωστόσο, το κορίτσι στις καταθέσεις της στην Αστυνομία έχει κάνει λόγο για τουλάχιστον δέκα άτομα που την βίασαν κατόπιν ραντεβού.

Ρόλο-«κλειδί» σε αυτά τα ραντεβού έχει παίξει και ο αποκαλούμενος από την ίδια την 12χρονη «Μιχάλης», ο οποίος φέρεται να την συνόδευε σε αυτά, όταν δεν μπορούσε ο Ηλίας Μίχος. Ο άνθρωπος αυτός αναζητείται, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη, αν έχει ταυτοποιηθεί. Πάντως, στην εκπομπή Tlive παρενέβη ένας άνδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο «Μιχάλης» και αρνήθηκε ότι γνωρίζει καν τον Ηλία Μίχο και την 12χρονη, υποστηρίζοντας ότι έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών, για «να καλυφθούν άλλα πρόσωπα».

Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι ήρθε σε επαφή με την 12χρονη μέσω εφαρμογής και με προφίλ που είχε φτιάξει, για να παρακολουθεί την κόρη του. «Δεν τη συνάντησα ποτέ από κοντά τη 12χρονη. Δεν είχα επικοινωνία ούτε με τον κατηγορούμενο (τον Ηλία Μίχο). Ούτε τον ήξερα, ούτε είχα κάποια επικοινωνία μαζί του. Η μόνη επικοινωνία, ήταν μέσα από τα μηνύματα με τη μικρή και μπορεί αυτός να είχε και να χειριζόταν το προφίλ της» είπε και συνέχισε: «Προσπαθούν να με βρουν από το ψεύτικο προφίλ που είχα κάνει, για να παρακολουθώ την κόρη μου. Ούτε εμβάσματα έχω στείλει, ούτε λεφτά».

Στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίζεται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, λέει ότι φοβάται τον διασυρμό της οικογένειάς του, ενώ υποστηρίζει ότι «με ψάχνουν οι Αρχές και θέλουν να μου ρίξουν όλα αυτά, που έχουν γίνει για να καλύψουν άλλα». Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τη 12χρονη μέσω της εφαρμογής, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι έπαιξε ρόλο στην μαστροπεία της 12χρονης. «Εγώ πήγα να "ψαρέψω" την 12χρονη. Μου έλεγε "βρες μου φίλους σου για ραντεβού" και της είπα "εντάξει θα δώσω το τηλέφωνό σου". Μετά από λίγο την έπαιρναν τηλέφωνο. Μου είπε μάλιστα, ότι την πήρε κάποιος τηλέφωνο από αυτούς και θέλει να βρεθούν» είπε χαρακτηριστικά, ομολογώντας ότι έβρισκε παιδόφιλους για να βιάσουν την ανήλικη.

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «όταν τη ρώτησα "με πόσους έχεις συναντηθεί, από αυτούς που σου έστειλα", μου έλεγε ότι δε θυμάται», οδηγώντας στο συμπέρασμα, ότι το ενδιαφέρον του για τον αριθμό των βιαστών που έστειλε ο ίδιος στην ανήλικη, είχε να κάνει με το οικονομικό αντάλλαγμα που ήθελε για τον εαυτό του.

Ένα άλλο πρόσωπο «κλειδί» είναι ο αποκαλούμενος από την 12χρονη «Βασίλης», ο άνθρωπος που υποδεχόταν τον Ηλία Μίχο και την ανήλικη στον οίκο ανοχής στην οδό Κασσάνδρας στον Κεραμεικό, όπου την οδηγούσε ο 53χρονος και την βίαζαν κάθε φορά τουλάχιστον πέντε παιδόφιλοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ο Μίχος για την ημέρα και την ώρα που θα πήγαινε την 12χρονη στον οίκο ανοχής. Είναι ο ίδιος, που όπως είπε το κορίτσι σε κατάθεσή της, όταν την είδε πρώτη φορά, είπε στον Μίχο: «Τι κάνεις ρε; Αυτή είναι μικρή. Θα μπλέξουμε».

Ο «Βασίλης» είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας με την εμπλοκή και αστυνομικών, που αποκάλυψε η ΕΥΠ. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος εκτός από τον συγκεκριμένο οίκο ανοχής, διαχειρίζεται τουλάχιστον άλλους τέσσερις οίκους ανοχής στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακάλυψη από την Αστυνομία του οίκου ανοχής από τις περιγραφές που έδωσε η 12χρονη, ο άνδρας αυτός έχει εξαφανιστεί, ωστόσο θεωρείται θέμα ημερών να προσαχθεί.