Μαγνησία: 58χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον 34χρονο γιο του

Μαγνησία: 58χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον 34χρονο γιο του

Ο δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών και χρηματική ποινή, με τον όρο να εγκαταλείψει το σπίτι του θύματος

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκαν σήμερα 58χρονος πατέρας και ο 34χρονος γιος του μετά από καβγά, με τον πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να καταλήγει να τραυματίζει τον γιο του με μια μαχαιριά στο χέρι.

Ο 58χρονος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 690 ευρώ και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ το δικαστήριο διέταξε τη μετοίκηση του κατηγορούμενου από το σπίτι που μένει ο γιός του στη Νέα Ιωνία, ενώ ο γιός του απαλλάχτηκε των κατηγοριών. Το επεισόδιο έγινε χθες το μεσημέρι στο μικρό σπίτι που μένει ο 34χρονος, όπου πήγε και ο πατέρας του, μη έχοντας που αλλού να μείνει.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με το magnesianews.gr είναι χρήστες ναρκωτικών, λογόφεραν, ο 58χρονος πήγε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και επιτέθηκε κατά του γιού του, με σκοπό να τον πλήξει στο άνω μέρος του σώματος. Ο 34χρονος τον απέφυγε προτάσσοντας τον αγκώνα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μπράτσο και να πάει στο Νοσοκομείο, όπου του έγινε επίδεση του τραύματος.

Σήμερα οι δύο άνδρες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου ο 58χρονος κατέθεσε, ότι επιτέθηκε στον γιό του, διότι μιλούσε χυδαία για τη μητέρα του και πρώην σύζυγο του. Στον αντίποδα ο 34χρονος κατέθεσε, ότι ο πατέρας του ήταν αυτός που μιλούσε άσχημα για τη μητέρα του και ενώ με προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου υπήρχε όρος να απομακρυνθεί ο 58χρονος από το σπίτι που μένει ο γιός του, επέστρεψε, γιατί δεν είχε που αλλού να μείνει.

Στην απαλλαγή του 34χρονου έπαιξε ρόλο η κατάθεση του πατέρα, ότι επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιό του, που δεν ανταπέδωσε, αλλά προσπάθησε να τον αποφύγει χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του, αν και στις αρχικές καταθέσεις είχε δηλώσει, ότι που επιτέθηκε κρατώντας ψαλίδι. Ως μάρτυρας κατέθεσε ένας φίλος του 34χρονου, που ήταν παρών στο επεισόδιο και επιβεβαίωσε την επίθεση του 58χρονου με μαχαίρι κατά του γιού του.

Μέχρι να βρει σπίτι άλλου συγγενή του να μείνει και προς αυτή την κατεύθυνση ερευνά η Αστυνομία, ο 58χρονος θα παραμείνει κρατούμενος, για να μην έρθει σε επαφή με τον γιό του. Σημειώνεται ότι στις 3 Μαρτίου 2022 πατέρας και γιός είχαν συλληφθεί ξανά, διότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και είχαν αυτοτραυματιστεί με σουγιά και ψαλίδι, ενώ ο 58χρονος είχε απειλήσει τον γιό του, ότι θα τον μαχαίρωνε, ενώ κοιμόταν.

Τότε είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 μηνών ο πατέρας και 12 μηνών ο γιός με αναστολή και είχε τεθεί όρος, ο 58χρονος να απομακρυνθεί από το σπίτι που μένει ο γιός του.