Βιασμός 12χρονης: Αποκαλυπτικές καταθέσεις από την αδερφή του παιδιού και τη θεία για την προφυλακισμένη μητέρα

Βιασμός 12χρονης: Αποκαλυπτικές καταθέσεις από την αδερφή του παιδιού και τη θεία για την προφυλακισμένη μητέρα

Αμφότερες εκφράζουν την βεβαιότητα ότι η μάνα του κοριτσιού δεν έχει σχέση με μαστροπεία

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα» φέρεται να αναφέρει για την μητέρα της 12χρονης στην κατάθεση της η θεία του παιδιού από την Λευκάδα που στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Η αδελφή του πατέρα των παιδιών, η οποία φιλοξενούσε την 12χρονη όταν είδε στο κινητό της τα μηνύματα της φρίκης, καταθέτοντας στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση απέκλεισε το ενδεχόμενο η 37χρονη μητέρα να γνώριζε τον εφιάλτη που ζούσε το παιδί.

«Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει…Η μητέρα της δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε» ανέφερε , σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση της.

Η θεία της 12χρονης φέρεται να περιέγραψε στην κατάθεση της πώς κατάφερε να αποσπάσει από το παιδί τον κωδικό για να ανοίξει το κινητό αλλά και τη στιγμή που «πάνω στον πανικό» της επικοινώνησε με τον Ηλία Μίχο από τον οποίο ζήτησε τον λόγο για τα σοκαριστικά μηνύματα που έστελνε στο παιδί.

«Του λέω: «ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο». Με ρωτούσε συνέχεια : «ποια είσαι εσύ» και τότε του είπα: «εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο» και μου απάντησε ότι «δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα» φέρεται να μετέφερε το διάλογο.

«Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει. Μετά το τηλέφωνο στο Μίχο πήρα τηλέφωνο τη μάνα της για να της τα πω κι αυτή έπαθε σοκ. Η μητέρα της δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε, μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού να κάνουνε καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξε. Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μου είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν» κατέθεσε , σύμφωνα με πληροφορίες, η θεία του παιδιού συμπληρώνοντας πως «ποτέ κανείς στη γειτονιά δεν κατάλαβε τίποτα». Η μάρτυρας είπε πως το παιδί έμενε το πολύ μέχρι τις εντεκάμιση το βράδυ στην πλατεία της γειτονιάς μαζί με άλλα παιδιά «και αυτό όχι κάθε μέρα».

Η μάρτυρας μετέφερε στην ανακρίτρια πως το παιδί την διαβεβαίωσε πως οι γονείς της δεν γνώριζαν τίποτα. «Η μικρή μου είπε ότι δεν ήξεραν τίποτα η μητέρα της και ο πατέρας της, ότι ο Μίχος της έδειχνε τα όπλα που είχε και σε αυτήν και στον μικρότερο αδερφό της και την απειλούσε ότι αν μιλούσε στους γονείς της αυτή θα πάθουν κακό» τόνισε συμπληρώνοντας πως «η μητέρα της μικρής δεν είχε καν υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κόρη της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατηγορείται. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα γιατί είδα την αντίδραση της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες που η μικρή ήταν πιο ήρεμη την ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα».

«Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο»

Την μητέρα της στήριξε με την κατάθεση της και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας. Η 19χρονη, καταθέτοντας στο πλαίσιο της ανάκρισης , λίγο πριν η μητέρα της κριθεί προφυλακιστέα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η μητέρα της δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Μένω στη γιαγιά μου αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στο πατρικό μου σπίτι. Η αδερφή μου δε μου είχε δώσει κανένα σημάδι. Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη. Στο κατάστημα του κ. Μίχου πηγαίνει δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Η αδελφή μου έπαιρνε 10 € από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι… Πήγαινε κανονικά στο σχολείο» φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια και στη συνέχεια περιέγραψε πως είναι πολύ αγαπημένες με τη μητέρα τους.

«Με τη μητέρα μου είναι πολύ αγαπημένες όπως και εγώ με τη μητέρα μου και τα λέμε όλα…Η μητέρα μου όταν έμαθε όλα αυτά για τον κύριο Μίχο έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη. Όταν την ενημέρωσε η θεία μου, η μητέρα μου πήρε εμένα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» κατέθεσε η 19χρονη και αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε η μητέρα της σε βάρος του προφυλακισμένου επιχειρηματία.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ότι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δε μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένεια της και δε μας έχει παρατημένα» φέρεται να κατέθεσε η νεαρή κοπέλα στην ανακρίτρια.