Κολωνός: Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τη μητέρα της 12χρονης στην προφυλάκιση

Κολωνός: Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τη μητέρα της 12χρονης στην προφυλάκιση

Το παιδί ρωτούσε τον Ηλία Μίχο αν είχε κάνει στη μάνα της αυτά που έκανε και σε εκείνη

Η ανακρίτρια έκρινε προφυλακιστέα τη μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό μετά την απολογία της για τους βιασμούς της κόρης της. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση και τι απάντησε για το επίμαχο SMS. Επίσης είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι το παιδί ρωτούσε τον 53χρονο Ηλία Μίχο αν έχει κάνεις τα ίδια στη μητέρα της, όπως σε εκείνη.

Η 37χρονη κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη μαστροπεία και οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αθωότητά της.

Ένα μήνυμα στο κινητό της μητέρας της από την 12χρονη κόρη της, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο για να κριθεί προφυλακιστέα η 37χρονη, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ειδικότερα, αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέλαβαν ότι δεν περιλαμβάνεται κάποιο στοιχείο ενοχής στο κατηγορητήριο, η 12χρονη έστειλε ένα SMS με παραλήπτη τη μητέρα της, γράφοντας: «μου έδωσε 50 ευρώ».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανταλλαγή μηνυμάτων έγινε περίπου στις 20 Αυγούστου. Τότε, η 12χρονη φαίνεται να συνομιλούσε με τον 42χρονο προφυλακισμένο, Σοφιανίδη, όταν άρχισε να την αναζητά επίμονα ο πατέρας της, ο οποίος την καλούσε στο κινητό και της έστειλε μήνυμα.

Τότε, η ανήλικη του έστειλε μήνυμα, γράφοντάς του: «Σε 3 λεπτά είμαι σπίτι», ενώ αμέσως μετά έστειλε μήνυμα στη μητέρα της: «Μου έδωσε 50 ευρώ».

Αυτό ήταν το μήνυμα που οδήγησε τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή.

Τι ισχυρίζεται η μητέρα για το μήνυμα

Η μητέρα υποστήριξε στην απολογία της ότι το συγκεκριμένο SMS δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας με θύμα την 12χρονη, αλλά με οικογενειακά θέματα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα υπογράμμισε ότι το μήνυμα που έλαβε από το 12χρονο παιδί είχε να κάνει με τα χρήματα που της έδωσε η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης προκειμένου να ταξιδέψει στη Λευκάδα.

Μηνύματα της μητέρας υπήρχαν και με τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο και προφυλακισμένο για την υπόθεση αλλά και με το σύζυγό του στα οποία φαίνεται και η διακίνηση χρημάτων.

«Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο Messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή», είπε η μητέρα στην απολογία της, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα μηνύματα με τον 53χρονο.

Στο μικροσκόπιο τα εμβάσματα

Το δεύτερο στοιχείο που οδήγησε τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή ήταν τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της.

Αν και η 12χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της δεν έχει καμία σχέση με τις κινήσεις αυτές, καθώς η ίδια πήρε το IBAN και το PIN του λογαριασμού και τα έδωσε, μετά από υπόδειξη του ίδιου, στον Ηλία Μίχο, οι ισχυρισμοί της δε φαίνεται να έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή.

Στην απολογία της, η 37χρονη είπε: «Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχα προβεί σε καταγγελία», τόνισε , προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασμό της.

«Δεν πιστεύω να έχεις κάνει και στη μάνα μου αυτά που έκανες και σε μένα»

Επίσης μια συνομιλία ανάμεσα στο παιδί και στον Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη έφερε στο φως η εκπομπή Live News του Mega. Όπως αποκάλυψε ο 53χρονος έστειλε μήνυμα στο κορίτσι όπου της λέει ότι πήγε η μητέρα της στο μαγαζί του, για να εργαστεί, όμως αυτό δεν συνέβη.

«Ήρθε η μάνα σου εδώ για να καθαρίσει αλλά είχα κανονίσει με τη Μαρία. Πήρε το μεροκάματο. Περάσαμε καλά» φέρεται να έγραψε στο μήνυμα που έστειλε στη 12χρονη ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος.

«Δεν πιστεύω να έχεις κάνει και στη μάνα μου αυτά που έκανες και σε μένα», του απάντησε η 12χρονη.

«Θα σε διαλύσω»

Στην εκπομπή του Mega προβλήθηκαν και μηνύματα τα οποία αντάλλαξε η μητέρα της 12χρονης με τον Ηλία Μίχο. Η συνομιλία αυτή φέρεται να έγινε μετά την επώνυμη καταγγελία της μητέρας της 12χρονης εις βάρος του Ηλία Μίχου.

Η μητέρα μόλις έμαθε τι είχε συμβεί, απειλούσε τον Ηλία Μίχο, ο οποίος της ζητούσε να συναντηθούν, ενώ όταν του είπε ότι θα πάει φυλακή, εκείνος της απάντησε πως δεν θα πάει μόνο αυτός.

Μητέρα: Θα σε λιώσω, θα σε διαλύσω που έκανες αυτά τα πράγματα με το παιδί

Μίχος: Ηρέμησε, ηρέμησε κι έλα από εδώ να τα πούμε

Μητέρα: Θα τα πεις εκεί που πρέπει να τα πεις. Θα πας μέσα

Μίχος: Και όχι μόνο εγώ