Κολωνός – Λύτρας: Ο 53χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών με παιδιά – «Δεν προκύπτει κύκλωμα μαστροπείας» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Κολωνός – Λύτρας: Ο 53χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών με παιδιά – «Δεν προκύπτει κύκλωμα μαστροπείας» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της μητέρας της 12χρονης

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα (17/10) η μητέρα της 12χρονηςπου έζησε τη φρίκη στα χέρια του Ηλία Μίχου στον Κολωνό. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Απόστολο Λύτρα, στο κατάστημα του 53χρονου σύχναζαν παιδιά, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει από ποιον είναι τα εμβάσματα των 20-25 ευρώ.

«Ο Ηλίας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά» ανέφερε στο OPEN.

«Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Όχι μόνο δεν γνώριζε η ίδια , δεν γνώριζε ούτε η θεία από τη Λευκάδα ούτε η μεγάλη αδερφή του κοριτσιού που έμεναν μαζί» είπε αρχικά.

«Η κοινή λογική λέει ότι στα 53 του δεν ξεκινάει κάποιος να κάνει τον παιδοβιαστή. Eμένα με πήραν δύο τηλέφωνα που μου είχαν αναφέρει διάφορα περιστατικά με τον κατηγορούμενο» ανέφερε.

Για το πώς γίνεται να μην είχε αντιληφθεί η μητέρα όσα συνέβαιναν στην κόρη της ο κ. Λύτρας απάντησε: «Το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία».

 

Για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της ο δικηγόρος είπε: «Δεν ξέρει από ποιον είναι τα δύο εμβάσματα των 20-25 ευρώ, είναι από ένα άτομο; Υπάρχουν τα στοιχεία». «Της την έστησε ο Μίχος δηλαδή;» ρωτήθηκε ο δικηγόρος της και απάντησε «ακριβώς, όχι για να κάνει τη μάνα συνένοχο αλλά προφανώς δεν θα έδινε τον δικό του λογαριασμό».

«Δεν προκύπτει κύκλωμα μαστροπείας»

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε στο Mega ότι η προανάκριση από την πλευρά της Αστυνομίας έχει τελειώσει, η δικογραφία έχει φτάσει στα χέρια της εισαγγελίας και πλέον η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης Τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν κύκλωμα μαστροπείας, αλλά πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

«Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί έχουν επικοινωνήσει με την ανήλικη, έχουν βρεθεί μαζί της έναντι αμοιβής και έχουν συλληφθεί με ένταλμα», είπε η κ. Δημογλίδου.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τόνισε πως οι βιαστές είναι πάντα άνθρωποι της διπλανής πόρτας και εκτίμησε πως δύο είναι οι υπερασπιστικές γραμμές που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες: είτε θα ισχυριστούν πως πίστευαν ότι συνομιλούσαν με ένα 17χρονο κορίτσι, είτε θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση.