Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια, ταμειακή μηχανή και 14 αδήλωτους εργαζόμενους

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε χωρίς άδεια, ταμειακή μηχανή και 14 αδήλωτους εργαζόμενους

Ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή 48ωρης αναστολής λειτουργίας, ενώ θα ενημερωθούν και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες

Μία πρωτοφανή περίπτωση παράβασης της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα στερούταν γνωστοποίησης εγκατάστασης υγειονομικού καταστήματος, δεν διέθετε ταμειακή μηχανή και ως εκ τούτου δεν είχε εκδώσει 32 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικού ποσού 1.937,90 ευρώ. Παράλληλα, βρέθηκαν να απασχολούνται 14 εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή 48ωρης αναστολής λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΠΕΚΑ, Δημοτική Αστυνομία) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 10 καταστήματα και 15 άτομα και προσήχθησαν τέσσερα άτομα. Επιπλέον, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για διατάραξη κοινής ησυχίας.