Βιασμός 12χρονης: Οι κάμερες, οι επικοινωνίες και οι συγκλονιστικοί διάλογοι με την μητέρα του παιδιού

Βιασμός 12χρονης: Οι κάμερες, οι επικοινωνίες και οι συγκλονιστικοί διάλογοι με την μητέρα του παιδιού

Τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών - Τι κατέθεσε το κορίτσι και τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό ξετυλίγουν οι αρχές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν στο στόχαστρο τους, τουλάχιστον, τέσσερα πρόσωπα τα οποία κατονόμασε με το μικρό τους όνομα ως βιαστές της η μικρή στις καταθέσεις της.

Οι κατηγορούμενοι Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, ωστόσο, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να αναζητούν στοιχεία, που ενδεχομένως ρίξουν φως σε σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, αλλά και νέα πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι οι κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού του επιχειρηματία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν καταγραφές από τις επισκέψεις της 12χρονης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, στο υπόγειο του καταστήματος στο οποίο η 12χρονη φέρεται να έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο δεν υπάρχουν κάμερες.

«Πρόσωπο κλειδί» φέρεται να θεωρείται συνεργάτης του 53χρονου κατηγορούμενου ο οποίος φαίνεται πως μέχρι τώρα δεν έχει εξεταστεί από τις αρχές.

«Η 12χρονη μου έστελνε φωτογραφίες και βίντεο»

Ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος απολογούμενος φέρεται με προκλητικό τρόπο να επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στη 12χρονη για την οποία ισχυρίζεται πως του έστελνε προκλητικές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο κατηγορούμενος παραδέχεται ότι είχε συνευρεθεί με το παιδί 4-5 φορές στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του, σε διάστημα που η σύζυγος του απουσίαζε σε διακοπές. Ο 53χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πεποίθηση πως η μητέρα της ανήλικης και πλέον κατηγορούμενη στην υπόθεση γνώριζε τι συνέβαινε. «Πιστεύω ότι ήξερε» φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας σημειώνοντας πως «η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε». Στο λογαριασμό της μητέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δυο επώνυμα εμβάσματα από τον λογαριασμό του Ηλία Μίχου, τον περασμένο Ιούλιο, συνολικού ύψους 110 ευρώ.

Αναφερόμενος δε στα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, και η μικρή αναφέρει στις καταθέσεις της, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως τα κατείχε για συλλεκτικούς λόγους. «Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Το όπλο που ανέφερε η 12χρονη το αγόρασα από ένα Συρία, το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι».

«Μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ»

Οι αρχές έχουν αποφασίσει οι δυο προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση να κρατηθούν σε διαφορετικές φυλακές. Οι ίδιοι φέρονται να ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους με τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη στην απολογία του να ισχυρίζεται πως πλήρωνε την μικρή η οποία επεδίωκε τα ραντεβού μαζί του. «Είχα μπει σε ένα τσάτ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα… Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει» φέρεται να είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίστηκε πως το παιδί όταν συναντήθηκαν του ζήτησε χρήματα.

«Μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ» και «από εκείνη ότι θέλω». Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος... Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο, της είπα: «δεν θέλω να μιλήσουμε» και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της ...».

Ωστόσο, ο προφυλακισμένος, πλέον, κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε πως βρέθηκε και άλλες φορές με την 12χρονη με ραντεβού που έκλεισαν όταν τον κάλεσε από άλλο τηλέφωνο. Μάλιστα, ο 42χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης τους η 12χρονη έφυγε για λίγο, και όταν επέστρεψε του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της. Σε ερώτηση του πως δικαιολογούσε τα χρήματα στη μητέρα της εκείνη, σύμφωνα με τον ίδιο, του απάντησε ότι θα της έλεγε πως φροντίζει μια θεία...

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του φέρεται να ανέφερε πως το παιδί, το οποίο «φαινόταν γύρω στα 17» πήγαινε μόνο του στα ραντεβού επιμένοντας πως δεν γνωρίζει τον συγκατηγορούμενο του Ηλία Μίχο.

«Φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου»

Η 12χρονη, η οποία βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, φέρεται να κατέθεσε πως η μητέρα της, η οποία αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα, δεν γνώριζε τον εφιάλτη του ζούσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί αναφέρει πως έδινε τα χρήματα από τα «ραντεβού» στον Ηλία Μίχο.

Η 12χρονη φέρεται να κατέθεσε πως έπαιρνε η ίδια τα χρήματα τα οποία ήταν περίπου 50 ευρώ κάθε φορά και στη συνέχεια «πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν». Στην ερώτηση αν έδινε χρήματα και σε κάποιον άλλον η μικρή φέρεται να αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο. «Όχι ποτέ, γιατί θα μου έλεγαν που τα βρήκες» εμφανίζεται να είπε στους αστυνομικούς εξηγώντας ότι

«Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου.» Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα των ανδρών –«πελατών» τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της με γυναικεία ονόματα.

«Ο τάφος σου θα γίνει»

Στη δικογραφία , σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και μηνύματα που εμφανίζεται να αντάλλαξε η μητέρα της 12χρονης, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, με τον Ηλία Μίχο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

«Με το ανήλικο ήθελες να πας? Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε? Θα σε θάψω» αναφέρει σε ένα από τα μηνύματα η 37χρονη ενώ σε ένα δεύτερο λέει: «Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι, όλοι θα μάθουν τι είσαι».

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως προσπάθησε να την ηρεμήσει. «Ηρέμησε έλα να τα πούμε» φέρεται να της απαντά με την μητέρα της 12χρονης να του απαντά: «Να το ανοίξεις εκεί που πρέπει το στόμα σου εκεί που θα σε πάρουν σηκωτό… Δεν τη γλιτώνεις σήμερα μας έχεις τρελάνει» και εκείνος με τη σειρά του να λέει: «Τα είπατε όλα στη γυναίκα μου, οκ».

Η μητέρα της 12χρονης φέρεται να έστειλε στον κατηγορούμενο και ένα στιγμιότυπο από το κινητό του παιδιού με συνομιλίες τους όπου εκείνος εμφανίζεται να λέει στο παιδί: «θέλω να κάνουμε έρωτα», «κάνε μου...» «κάνε... και στείλε μου βίντεο». Η 37χρονη ρωτά: «Τι έχεις να πεις?» και εκείνος εμφανίζεται να απαντά: «Οκ , εγώ είμαι».

Οι 212 πελάτες

Οι επικοινωνίες από το κινητό της 12χρονης βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας όπως και οι συνομιλίες από το διαδικτυακό προφίλ με τους 212 υποψήφιους «πελάτες» το οποίο φέρεται να διαχωριζόταν ο 53χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες έχουν αφήσει ίχνη καθώς αποτυπώνονται τα e-mail αλλά και στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους υποψήφιους «πελάτες» έχουν κατεβάσει, πλέον, τα προφίλ τους ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που κάποιοι φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».