Έκτη φυτεία κάνναβης με πάνω από 630 δενδρύλλια εντοπίστηκε στον Όλυμπο

Έκτη φυτεία κάνναβης με πάνω από 630 δενδρύλλια εντοπίστηκε στον Όλυμπο

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν εντοπιστεί άλλες πέντε χασισοφυτείες με συνολικά 5.052 φυτά

Ακόμα μία φυτεία, η έκτη μέσα σε λίγους μήνες, εντοπίστηκε από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Λάρισας σε δυσεπιτήρητη και δασώδη ημιορεινή περιοχή του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε αποψιλωμένη δασική έκταση 9 στρεμμάτων, εντοπίστηκαν τρία διαζώματα με ισάριθμες φυτείες κάνναβης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 635 καλλιεργούμενα δενδρύλλια, πολλά από τα οποία είχαν κορφολογηθεί. Παράλληλα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης υπό αποξήρανση, συνολικού βάρους 112 κιλών και 450 γραμμαρίων.

Στο χώρο των φυτειών υπήρχε δίκτυο άρδευσης, που αντλούσε νερό από δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές, αποτελούμενο από λάστιχο, βάνες και μπεκ, ενώ ανάμεσα από τα διαζώματα εντοπίστηκαν δύο ξύλινα παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως πρόχειρα καταλύματα για τη διαμονή τους, συρμάτινο δίκτυο στηριζόμενο σε κορμούς δέντρων που χρησίμευε ως αποξηραντήριο, μαγειρικά σκεύη, είδη ρουχισμού και καλλιεργητικά εργαλεία.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 15 Σεπτεμβρίου είχαν εντοπιστεί μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση πέντε χασισοφυτείες με συνολικά 5.052 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή Άνω Σκοτίνα του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας.