Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε επιβάτιδα του ΟΑΣΘ μετά από επεισοδιακό έλεγχο εισιτήριων

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε επιβάτιδα του ΟΑΣΘ μετά από επεισοδιακό έλεγχο εισιτήριων

Η γυναίκα αντέδρασε όταν ο ελεγκτής επιχείρησε να της κόψει πρόστιμο, προσπαθώντας να βγει από το παράθυρο και χτυπώντας τον υπάλληλο

Σε φυλάκιση 3 μηνών -με τριετή αναστολή- καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επιβάτιδα λεωφορείου του ΟΑΣΘ, η οποία ενεπλάκη σε επεισόδιο με ελεγκτή του Οργανισμού, όταν εκείνος πήγε να της «κόψει» πρόστιμο, επειδή δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016 σε λεωφορείο της γραμμής 10 και καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων άλλων επιβατών, μέσω των οποίων είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, η νεαρή επιχείρησε να βγει από το παράθυρο του ακινητοποιημένου λεωφορείου, με τον ελεγκτή να προσπαθεί να την συγκρατήσει και την ώρα εκείνη να δέχεται χτυπήματα με τα πόδια και τα χέρια.

«Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκοβα εισιτήριο» είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της, προσθέτοντας ότι λειτούργησε υπό το κράτος του πανικού, ενώ κατήγγειλε πως ο ελεγκτής άσκησε βία εναντίον της. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχε υποβάλει μήνυση, η οποία όμως δεν έφτασε στο ακροατήριο, καθώς τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελική Αρχή, ενώ την ίδια τύχη είχε και η αυτεπάγγελτη έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή το περιστατικό για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

Πρωτόδικα η 30χρονη είχε καταδικαστεί για το επεισόδιο σε φυλάκιση 4 μηνών, με αναστολή.