Κολωνός – Ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση της 12χρονης: «Δεν ήθελαν να μιλήσουν οι γονείς»

Κολωνός – Ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση της 12χρονης: «Δεν ήθελαν να μιλήσουν οι γονείς»

Λέων: Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Ακούσαμε κάποιον θείο να μας παίρνει τηλέφωνο και να μας λέει ότι βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών στο κινητό του παιδιού περίεργες επικοινωνίες, που δεν συνάδουν με την παιδική αθωότητα. Τους κατευθύναμε να μας καλέσουν οι γονείς για αν τους στηρίξουμε. Αρχικά, τους ζητήσαμε να πάμε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν. Είπαμε να πάρουν τηλέφωνο οι γονείς και να μιλήσουμε με το παιδί, γιατί χρειάζεται στήριξη», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν κατάφερε να μιλήσει με την 12χρονη.

«Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο MEGA πως πολλές φορές πιστεύουμε πως ένας άγνωστος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα παιδί, ωστόσο το συντριπτικό ποσοστό αυτών των περιστατικών δείχνουν ως κακοποιητή κάποιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας.

«Προφανώς η μητέρα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την κακοποίηση της 12χρονης. Το παιδί αυτό, ειδικά την πρώτη φορά, τραυματίζεται ιδιαίτερα. προφανώς η μητέρα θα πρέπει οργανικά να αντιληφθεί το παιδί, αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί περνάει ένα σοκ που νομίζω ότι είναι εύκολο να διαγνώσει ένας ενήλικος άνθρωπος», δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Λέων τόνισε πως δεν υφίσταται συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών.