Κόρινθος: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Κόρινθος: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Στην κατοχή τους είχαν και αρχαία αντικείμενα

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα 24 κιλά, βρέθηκε στην κατοχή ενός 70χρονου και του 33χρονου γιου του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία σε περιοχή της Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, συγκομιδή, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης.

Στην συνέχεια η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτι του 70χρονου και του 33χρονου, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 24 κιλών και 149 γραμμαρίων, εννέα δενδρύλλια κάνναβης, σπόροι κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 410 γραμμαρίων, καθώς και τρεις ζυγαριές ακρίβειας.

Επίσης, βρέθηκαν ένα κυνηγητικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 60 φυσίγγια κρότου, δύο ανιχνευτές μετάλλων, καθώς και 21 πήλινα και χάλκινα αγγεία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τα παραπάνω αγγεία, σύμφωνα με αρχαιολόγο, χρονολογούνται κατά την κλασσική, ελληνιστική και πρώιμη βυζαντινή περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.