Λαμία: 50χρονος καρδιοπαθής πέθανε στο νοσοκομείο επειδή δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής

Λαμία: 50χρονος καρδιοπαθής πέθανε στο νοσοκομείο επειδή δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια και παρουσίασε επιδείνωση

Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο απινιδωτής που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει η γιατρός, φέρεται ότι δεν λειτουργούσε.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια, χρειάστηκε να διασωληνωθεί το βράδυ της Τετάρτης, καθώς παρουσίασε δύσπνοια, ενώ ήταν και εμπύρετος. Συνοδεία γιατρού της ΜΕΘ ο ασθενής οδηγήθηκε στον 1ο όροφο για αξονική τομογραφία, προς διερεύνηση των αιτιών της λοίμωξης, όπου παρουσίασε αρρυθμία. Άμεσα η γιατρός ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και ζήτησε τον απινιδωτή, που βρίσκεται στον όροφο, ενημερώθηκε όμως από τον υπεύθυνο του Τμήματος, ότι δεν λειτουργεί.

Ενεργώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, μετέβη στο κοντινότερο Τμήμα που είναι το Τμήμα Επειγόντων στο ισόγειο, όπου μαζί με Καρδιολόγο έκαναν για περισσότερα από 20 λεπτά διαδοχικά πολλές προσπάθειες για ανάνηψη, με αρνητικό δυστυχώς αποτέλεσμα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείτε την διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν τεχνικού ελέγχου στον συγκεκριμένο απινιδωτή, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί.