Χαλκιδική: Κρυφές κάμερες κατέγραψαν προσωπικές στιγμές από άλλα τρία ζευγάρια στο κατάλυμα… Big Brother

Χαλκιδική: Κρυφές κάμερες κατέγραψαν προσωπικές στιγμές από άλλα τρία ζευγάρια στο κατάλυμα… Big Brother

Η Αστυνομία ερευνά αν υπήρξαν και άλλα θύματα και αν το οπτικό υλικό έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και αν ο δράστης πήρε χρήματα γι' αυτό

Σε «εφιάλτη» μετατρέπεται η διαμονή όσων επέλεξαν για τις διακοπές τους το κατάλυμα στην Άφυτο Χαλκιδικής, το οποίο ο διαχειριστής του είχε μετατρέψει σε... Big Brother, τοποθετώντας κρυφές κάμερες στα δωμάτια.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε από το οπτικό υλικό που συνέλεξε από τις κρυφές κάμερες, τουλάχιστον άλλα τρία ζευγάρια. Μάλιστα, ο έλεγχος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που δεν αποκλείει να εντοπιστούν και άλλα ζευγάρια, που παρακολουθούνταν μέσω των καμερών. Τα τρία αυτά ζευγάρια αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν, ενώ λόγω του χαμηλού φωτισμού που υπήρχε την ώρα της καταγραφής, δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν οι κάμερες ήταν από το ίδιο δωμάτιο. Η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει μέσω και των κρατήσεων, τα ονόματα των ατόμων που διέμεναν στα δωμάτια, για να κληθούν σε περίπτωση που προκύψει πως απεικονίζονται στα βίντεο.

Πηγές της Αστυνομίας τις οποίες επικαλείται το voria.gr, αναφέρουν πάντων, ότι και άλλα ζευγάρια που έμειναν στο κατάλυμα φέτος το καλοκαίρι, καλούν τις Αρχές, ζητώντας να μάθουν, αν απεικονίζονται. Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα σε πόσα δωμάτια είχαν τοποθετηθεί κάμερες, καθώς ενδέχεται στο άκουσμα της καταγγελίας ο ιδιοκτήτης να αφαίρεσε το υλικό από τα δωμάτια.

Το ζευγάρι που έκανε την καταγγελία θα ζητήσει αποζημίωση

Την ίδια ώρα, το ζευγάρι που αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα καταγραφής κρυφής κάμερας στο δωμάτιο του καταλύματος και το κατήγγειλε στην Αστυνομία, αναμένεται να ζητήσει αποζημίωση από τον διαχειριστή του καταλύματος. Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Παναγιώτης Γεωργιάδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα, επισήμανε πως οι νεαροί θα δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και αποζημίωση από τον φερόμενο δράστη για προσβολή της προσωπικότητάς του και της προσωπικής τους ζωής.

«Αυτήν τη στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την Αστυνομία, για να διακριβωθεί αν το υλικό που συνέλεξε ο ιδιοκτήτης με το ζευγάρι, έχει διαρρεύσει σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου ή σε άλλα site και εάν υπήρχε συναλλαγή ή κάποιο αντίτιμο για το εν λόγω υλικό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εξηγεί ο δικηγόρος, αλλάζει και η κατηγορία που θα βαραίνει τον δράστη. «Πρέπει να εντοπιστεί αν η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ήταν για ιδία χρήση ή αν διαβιβάστηκαν σε άλλα site ή σε τρίτους», τονίζει.

Παράλληλα, ο δικηγόρος μάλιστα, είπε πως το ζευγάρι δεν έμεινε στο δωμάτιο μετά από οικονομική διευκόλυνση του ιδιοκτήτη, αλλά μετά από μεγάλη πίεσή του. Ο ίδιος συμπλήρωσε, πως το ζευγάρι έχει πιεστεί πολύ από την κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει από προχθές το απόγευμα και το κατάστημα εστίασης που διέθετε, ενώ έχει παραιτηθεί και όλο το προσωπικό. Μάλιστα, ο ίδιος αφαίρεσε τις ταμπέλες από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία παραμένουν σφραγισμένα.