Συμμορία γυναικών διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Αττική

Συμμορία γυναικών διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Αττική

Έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις - Οι τέσσερις συλληφθείσες έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Συμμορία νεαρών γυναικών που διέπραττε κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από τo Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν στο Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 20 έως 25 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενες για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της απόπειρας ληστείας. Οι κατηγορούμενες, λίγο πριν από την σύλληψή τους, είχαν εισβάλλει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από ένα διαμέρισμα, ενώ έκαναν και απόπειρα ληστείας.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες είχαν συστήσει συμμορία από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ ως προς τον τρόπο δράσης τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες και στη συνέχεια διέπρατταν κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δαχτυλίδια, αλυσίδα λαιμού, τσαντάκι μέσης, το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθείσες που έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...