Χαλκιδική: Είχε μετατρέψει σε… Big Brother το κατάλυμα στην Άφυτο – Βρέθηκαν κρυφές κάμερες σε όλα τα δωμάτια

Χαλκιδική: Είχε μετατρέψει σε… Big Brother το κατάλυμα στην Άφυτο – Βρέθηκαν κρυφές κάμερες σε όλα τα δωμάτια

Τι υποστήριξε ο 33χρονος επιχειρηματίας ο οποίος μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία έχει εξαφανιστεί

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την κρυφή κάμερα που εντόπισε νεαρό ζευγάρι σε δωμάτιο καταλύματος στην Άφυτο Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυφές κάμερες και στα δέκα δωμάτια που διαθέτει το κατάλυμα, το οποίο είχε επινοικιάσει και λειτουργούσε 33χρονος κατηγορούμενος μετά τη μήνυση του ζευγαριού για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο 33χρονος είχε παραχωρήσει δωρεάν το δωμάτιο στην 25χρονη, που είναι υπάλληλός του σε καφέ-μπαρ που διαθέτει στην περιοχή, προκειμένου να περάσει ένα τριήμερο με τον 26χρονο σύντροφό της. Ωστόσο, ο 26χρονος που ασχολείται με ηλεκτρολογικά, παρατήρησε στην πρίζα απέναντι από το διπλό κρεβάτι του δωματίου μία συσκευή, που έμοιαζε με φορτιστή κινητού. Αφού την αφαίρεσε από την πρίζα, την επεξεργάστηκε και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για κρυφή κάμερα που κατέγραφε εικόνα και ήχο και διέθετε κάρτα εγγραφής δεδομένων USB.

Μετά την καταγγελία ο 33χρονος κλήθηκε για εξηγήσεις από τους αστυνομικούς, ο οποίος προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε, ήταν να ξέρω τι γίνεται στην επιχείρησή μου. Δεν ήθελα να καταγράψω τις προσωπικές στιγμές κανενός. Είμαι χρόνια επιχειρηματίας και ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι σε βάρος μου», δήλωσε. Ο επιχειρηματίας πάντως φέρεται να μην αρνήθηκε, ότι η κρυφή κάμερα του ανήκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηθείς για τις κρυφές κάμερες που βρέθηκαν και στα δέκα δωμάτια του καταλύματος, υποστήριξε ότι τις είχε βάλει, όχι για να καταγράφει τις προσωπικές στιγμές των πελατών, αλλά για να είναι σε θέση να γνωρίζει αν σημειώνονται κλοπές. «Είχα βάλει κάμερες, γιατί ήθελα να ξέρω αν σημειώνονται κλοπές. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί πράγματα από τα δωμάτια. Δεν μπήκαν οι κάμερες για άλλους σκοπούς. Στους πελάτες όμως, κανείς δεν έλεγε για τις κρυφές κάμερες μέσα στα δωμάτια», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

Η αποκάλυψη της δράσης του 33χρονου έχει πέσει σαν «βόμβα», όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του 33χρονου, οι οποίοι παραιτήθηκαν μαζικά, ενώ ο ίδιος ξήλωσε από το κατάλυμα όλες τις πινακίδες με την επωνυμία της επιχείρησης και σύμφωνα με τους κατοίκους στην Άφυτο, έχει εξαφανιστεί από το χωριό. Ο 33χρονος μετά την απαγγελία της εις βάρος του κατηγορίας δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ενώ η κοινωνία που ζει από τον τουρισμό παραμένει ανάστατη με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, να φοβούνται τις επιπτώσεις από την έκταση που πήρε το θέμα.