Σοκ με πιλότο ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. – Πετάει παρά το ότι διαγνώστηκε με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Σοκ με πιλότο ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. – Πετάει παρά το ότι διαγνώστηκε με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Αρχικά απομακρύνθηκε, αλλά στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων γιατρών

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία μία περίπτωση πιλότου που συνεχίζει να πετάει, παρά το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί μξε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο εν λόγω πιλότος φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του καθιστούν απαγορευτικό να πιλοτάρει, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News του Mega.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων γιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν αν βρεθεί άμεσα λύση.