Μετρό: Πότε θα παραδοθούν στο κοινό οι 3 τρεις νέοι σταθμοί

Μετρό: Πότε θα παραδοθούν στο κοινό οι 3 τρεις νέοι σταθμοί

Με τη λειτουργία τους αναμένεται να κινούνται στην πόλη 23.000 λιγότερα οχήματα σε ημερήσια βάση

Η νέα ημερομηνία παράδοσης των τριών νέων σταθμών μετρό στο ευρύ κοινό καθορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο θα αποτελούν τμήμα της Γραμμής 3 του Μετρό («Αγία Μαρίνα-Πειραιάς»), η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη φάση κατασκευής, περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και συνολικά 6 νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην Εθνική Οικονομία γενικότερα.