Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μπλόκο» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στη συνένωση των δικογραφιών των τριών παιδιών

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μπλόκο» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στη συνένωση των δικογραφιών των τριών παιδιών

Είπε «όχι» στο αίτημα της κατηγορούμενης μητέρας - Αναμένεται να αρχίσει πάλι η ανάκριση για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του απέρριψε το αίτημα της προφυλακισμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη συνένωση των δικογραφιών που αφορούν τις θάνατους των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Το αίτημα είχε υποβληθεί από τον περασμένο Απριλίου για τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί σε βάρος της 33χρονης μητέρας και αφορούν αφενός την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας και την απόπειρα δολοφονίας του ίδιου παιδιού, αλλά και τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Το σκεπτικό που διέρρευσε ήταν πως το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η συνένωση των δύο δικογραφιών δεν προσέφερε τίποτα στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας της Πάτρας.  Σημαντικό ρόλο στην κρίση των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας έπαιξε και το γεγονός ότι οι δύο υποθέσεις βρίσκονται σε διαφορετικό δικονομικό στάδιο.

Η δικογραφία γιατην Τζωρτζίνα βρίσκεται λίγο πριν την έκδοση βουλεύματος ενώ η άλλη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, είναι ακόμα στο στάδιο της ανάκριση. Μάλιστα, μετά το αίτημα της κατηγορούμενης μητέρας, η δεύτερη δικογραφία που αφορά τα δύο κορίτσια είχε μείνει στάσιμη και πλέον έπειτα από την απόφαση αυτή θα ξεκινήσουν και πάλι οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να συνεχιστεί το ανακριτικό έργο ώστε μετά την εξέταση των μαρτύρων να κληθεί να απολογηθεί και για τα δύο μικρότερα παιδιά της η 34χρονη.