Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος κατηγορούμενος για βιασμό της 13χρονης κόρης της συντρόφου του

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος κατηγορούμενος για βιασμό της 13χρονης κόρης της συντρόφου του

Προϊόν μίσους για τον πατριό της και μυθοπλασίας αποδίδει τα καταγγελλόμενα η μητέρα της ανήλικης

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 46χρονος, που κατηγορείται ότι επί δύο χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος του άνδρα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ σήμερα απολογήθηκε ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα. O 46χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις σε βάρος του κατηγορίες, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται τόσο η μητέρα, όσο και η θεία της 13χρονης, που κατέθεσαν, ότι όσα κατήγγειλε η ανήλικη, είναι προϊόν μίσους και μυθοπλασίας.

Η μητέρα του κοριτσιού μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε λόγο για άστατο χαρακτήρα της κόρης της, αναφέροντας ότι δεν πιστεύει την κατηγορία της: «Όταν είμαι μάνα με πέντε παιδιά, σε ένα σπίτι γεμάτο ζωή, που ποτέ κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνος του ούτε 10 λεπτά, δεν ξέρω. Θέλω να δω τι συμβαίνει, ποια είναι η αλήθεια και όποια είναι η αλήθεια, θέλω να έρθει στο φως».

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του 46χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, αναφέρει: Με γνώμονα την ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας εισφέραμε κρίσιμα αποδεικτικά μέσα, τα οποία κατατείνουν στην απόδειξη της αθωότητος του εντολέα μας, υποβάλλοντας αντίστοιχα αιτήματα, τα οποία πολύ σύντομα θα διαφωτίσουν πλήρως την υπόθεση και στην απαλλαγή του εντολέα μας. Είναι δε δίκαιο, κρατικά αποδοκιμαστέο και στο πλαίσιο της κακώς νοούμενης ταχείας προανακριτικής διαλεύκανσης της υπόθεσης, να παραλείπονται, όπως εν προκειμένω, ουσιώδεις ανακριτικές πράξεις (κατάσχεση ενδυμάτων κλπ) και να παραβιάζονται κατάφωρα μείζονες δικονομικές εγγυήσεις που έχουν τεθεί τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου οσο και των ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, η 13χρονη επιμένει στις καταγγελίες της, ενώ έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και παιδοψυχολόγοι.