Κέρκυρα: Συνελήφθη 46χρονη για απάτες δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ηλικιωμένων

Κέρκυρα: Συνελήφθη 46χρονη για απάτες δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ηλικιωμένων

Προσποιούταν την αστυνομικό ή την γιατρό και με πρόφαση τροχαίο συγγενικού τους προσώπου τους εκβίαζε και τους αποσπούσε χρήματα

Μία 46χρονη αλλοδαπή συνελήφθη στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες η συλληφθείσα μαζί με συνεργούς της, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ηλικιωμένο άνδρα, προσποιούμενοι αστυνομικούς και προφασιζόμενοι την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος από την κόρη του, απαίτησαν -αρχικά το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου αυτή να αποφύγει της έννομες συνέπειες. Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος κατάφερε και συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε στην 46χρονη, μετά από προκαθορισμένη συνάντηση σε σημείο της πόλης της Κέρκυρας.

Άμεσα, μετά από σχετική ενημέρωση, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας η 46χρονη αλλοδαπή εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας και τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., να κινείται με αυτοκίνητο βαν. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο της είχε παραδώσει ο ηλικιωμένος, ενώ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία γυναικεία περούκα και μία μαύρη χειρουργική μάσκα.

Επιπλέον, σε έρευνα στην οικία της στην Κέρκυρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, καθώς και ένδυμα, ως πειστήριο. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, διαπιστώθηκε μέχρι τώρα, ότι η 46χρονη από κοινού με συνεργούς της, εμπλέκονται σε πέντε ακόμη υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερις περιπτώσεις (εκ των οποίων μία απόπειρα),στην Κέρκυρα το χρονικό διάστημα από 3 Αυγούστου έως και 26 Αυγούστου, όπου κατάφεραν να αποσπάσουν -κατά περίπτωση- τα χρηματικά ποσά των 50.000 ευρώ, των 2.000 ευρώ, καθώς και των 1.000 ευρώ και κοσμήματα και στη Θεσπρωτία την 16 Σεπτεμβρίου, όπου απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, επισημαίνεται ότι δράστες πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι αστυνομικούς ή γιατρούς, ζητούσαν χρηματικά ποσά είτε για να αποφύγει οικείο τους πρόσωπο της έννομες συνέπειες μετά την εμπλοκή του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, είτε ότι οικείο τους πρόσωπο χρειάζονταν άμεση χειρουργική του επέμβαση, συνεπεία τροχαίου ατυχήματός του.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.