Ειδικό Δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

«Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς» τόνισε ο πρώην υπουργός

Το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν έδωσαν ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι δυο κατηγορούμενοι, αμέσως μετά την ανάγνωση από την εισαγγελέα Όλγα Σμυρλή του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου με το οποίο είναι αντιμέτωποι, δήλωσαν αθώοι.

Η Ελένη Τουλουπάκη στην σύντομη τοποθέτηση της αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

«Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές όσων που αποδίδονται» ανάφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την πλευρά του, επέλεξε να είναι πιο αναλυτικός στην τοποθέτηση του σχετικά με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που κατηγορείται. «Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς» τόνισε ο πρώην υπουργός αρνούμενος τις κατηγορίες.

«Δηλώνω αθώος για τις δυο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία, για τη μη αποστολή της δικογραφία στη Βουλή δεν έχω καμία σχέση και ευθύνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στην κα. Ράϊκου πριν αντικαταστήσει την κα. Τουλουπάκη κι εκείνη αποφάσισε να συσχετίσει με την υπόθεση Novartis. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κας Ράϊκου αλλά αυτό θα ήταν αστείο» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο. Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλάκη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κα. Αλεβιζοπούλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα όμματα για να βγεις από το λαβύρινθο των ψευδών σου. Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς. Αν λες αλήθεια λες πάντα τα ίδια. Αν ψεύδεσαι ξεχνάς και επινοείς ψέματα.»

Η δίκη συνεχίζεται με ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου από τους νομικούς παραστάτες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου οι οποίοι κάνουν λόγο για απόλυτη ακυρότητα και αοριστία.