Ρόδος: Κι άλλη μήνυση στον 65χρονο γυναικολόγο που κατηγορείται για βιασμό

Ρόδος: Κι άλλη μήνυση στον 65χρονο γυναικολόγο που κατηγορείται για βιασμό

Έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Άλλη μια γυναίκα μήνυσε τον γυναικολόγο στη Ρόδο (ήδη τον έχουν μηνύσει 21 για σεξουαλικά εγκλήματα) που κατηγορείται ήδη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο 65χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου. Χθες (27/9) έδωσε νέα ανωμοτί κατάθεση.

Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει όσα έγιναν το 2017, όταν βρισκόταν στη Ρόδο ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία. Στις 27 Απριλίου επισκέφτηκε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γυναικολόγο. Για την επίσκεψη είχε κλείσει ραντεβού μέσω τηλεφώνου, αλλά υπήρχε αναμονή έξω από το γραφείο του.

Όταν μπήκε στο εξεταστήριο ο γυναικολόγος της ζήτησε να καθίσει στην ιατρική καρέκλα. Ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης ο 65χρονος προσπαθούσε να θωπεύσει αισθησιακά τα γεννητικά της όργανα και έκανε σεξιστικές κινήσεις με το χέρι του (φορούσε το ιατρικό γάντι κατά την εξέταση) στην περιοχή σαν να προσπαθούσε να την διεγείρει σεξουαλικά. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε σύγχυση και σε αμηχανία και μουδιασμένη με όσα συνέβαιναν, αισθανόταν αδύναμη να αντιδράσει.

Ο 65χρονος γιατρός χθες αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται από την κάτοικο της Θεσσαλονίκης και ισχυρίστηκε ότι τα όσα εξιστορεί αποτελούν μυθεύματα και ότι έγιναν καθ’ υπόδειξην τρίτων αναφέρει η dimokratiki.gr.

Έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.