Κορονοϊός – Καπραβέλος: Να σπεύσουν οι ηλικιωμένοι για την επικαιροποιημένη δόση – Τα σχολεία δημιουργούν διασπορά

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Να σπεύσουν οι ηλικιωμένοι για την επικαιροποιημένη δόση – Τα σχολεία δημιουργούν διασπορά

«Να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή του 7ου κύματος»

Να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή του 7ου κύματος της πανδημίας από την πολιτεία και να σπεύσουν οι ηλικιωμένοι να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, που έρχεται την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων δημιουργείται διασπορά, συνέστησε ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Είχαμε ένα 6ο κύμα το καλοκαίρι που δεν προσέβαλε το κατώτερο αναπνευστικό, δεν είδαμε πνευμονίες και μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας» σημείωσε. Ωστόσο επισήμανε πως «είδαμε μεγάλες επιπτώσεις σε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα και πολλούς θανάτους, κυρίως στους ανεμβολίαστους».

«Οι παραλλαγές Όμικρον 4, Όμικρον 5 και η Κένταυρος, δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν τέτοια έκρηξη της πανδημίας, που να οδηγήσουν σε κατάρρευση το σύστημα υγείας» ανέφερε ενώ «η Όμικρον 1 έχει εξαλειφθεί». Ωστόσο σημείωσε «βλέπω μια χαλάρωση και υποτίμηση του κορονοϊού. Δεν πρέπει να παίζεις με τη φωτιά»

«Ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων» επισήμανε. «Είπαμε από την αρχή. Είναι λάθος να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς ανίχνευση, χωρίς τεστ χωρίς μάσκες. Μπορεί να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Είναι όμως βασικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς και πίεσης στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα. Άρα πρέπει νομίζω η πολιτεία έγκαιρα να πάρει μέτρα για να μην περιμένει να δημιουργηθεί τσουνάμι της πανδημίας»

«Το φθινόπωρο δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα, η κοινή γρίπη μαζί με τον κορονοϊό».

«Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Οι επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες θα είναι τραγικές. Θα πρέπει πάλι να δούμε το ζήτημα της προφύλαξης κάποιων ευπαθών ομάδων, διότι θα θρηνήσουμε πάλι ένα μεγάλο αριθμό θανάτων» τόνισε, μιλώνταες στην ΕΡΤ.

«Οι εμβολιασμοί δεν είναι ενθαρρυντικοί ακόμη» σημείωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...