Παγώνη: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορoνοϊού και γρίπης»

Παγώνη: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορoνοϊού και γρίπης»

Τι είπε για τις ελλείψεις στα χειρουργεία

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια, αλλά και την κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Εμείς ως συνδικαλιστές οφείλουμε να παλεύουμε για τα νοσοκομεία και τους συναδέλφους μας, αυτό δε το ξεχνάμε ποτέ γιατί είμαστε και γιατροί εκτός από συνδικαλιστές και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα για τα προβλήματα. Έχουμε σκύψει στα ράντζα για να εξετάσουμε ασθενείς», ανέφερε.

«Χθες είχαμε συνάντηση με τον υπουργό για το νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Καθίσαμε αρκετή ώρα με την αναπληρώτρια και τον υπουργό, ήταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ με την 5μελή επιτροπή του «Αγία Σοφία». Θέσαμε το θέμα των αναισθησιολόγων το οποίο ξεκινάει από το 2018. Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί αλλά δυστυχώς δεν έχει λυθεί. Καταφέραμε, να ξεκινήσει ένα κρεβάτι τακτικών χειρουργείων να ανοίξει στο Αγία Σοφία με 2 αναισθησιολόγους, κατ’ εξαίρεσιν θα γίνουν οι κρίσεις των γιατρών στο Αγία Σοφία ανεξάρτητα από τις κρίσεις των άλλων γιατρών», συμπλήρωσε.

Για τα σχολεία και την θέρμανση των σχολείων και με εμφανή τον κίνδυνο του κρυολογήματος αλλά και του κορονοϊού η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως, «τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε ένα περιβάλλον ωραίο, ανεκτό, που να μην κρυώνουν ή να μην ζεσταίνονται πολύ, με θερμοκρασίες που να μην τους δημιουργούν προβλήματα. Γι΄αυτόν τον λόγο στα σχολεία, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και δεν θα κάνουμε οικονομία στα σχολεία. Θα κάνουμε αλλού οικονομία και όχι στα σχολεία.

Η κ. Παγώνη μίλησε και για τον κορονοϊό.

«Όσον αφορά στα κρούσματα, η γενική εικόνα που έχουμε για τον κορωνοϊό είναι ότι έχουμε μία διαχειρίσιμη κατάσταση προς το παρόν, όμως κάνουμε έκκληση να κάνει ο κόσμος το επικαιροποιημένο εμβόλιο, και αυτή που θα έρθει προς το τέλος Νοέμβρη», επεσήμανε.

«Και είναι σημαντικό γιατί ξεκινούν οι γρίπες, που σημαίνει ότι το peak θα είναι Ιανουάριο – Φεβρουάριο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί και για την γρίπη μέχρι τέλος Νοέμβρη ούτως ώστε εάν συμπέσουν περιστατικά, που μπορεί να τύχει να έχει κάποιος; «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού, και να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Δεν θα έχουμε μόνο αυτούς τους ιούς μέσα στον χειμώνα».