Ειδικό Δικαστήριο: «Μάχη» για την παράσταση πολιτικής αγωγής

Ειδικό Δικαστήριο: «Μάχη» για την παράσταση πολιτικής αγωγής

Οι δικηγόροι της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη δήλωσαν υποστήιριξη της κατηγορίας κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τους νομικούς παραστάτες της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη με αφορμή τη δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Η Γεωργία Τσατάνη , μέσω του δικηγόρου της , δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως υπουργός αλλά και πρώην εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της «πιέσεις αλλά και απειλές» σχετικά με την έρευνα που χειριζόταν με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο με αποτέλεσμα να υποστεί ηθική βλάβη.

Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου πρόβαλε αντιρρήσεις υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας . Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού επιχειρηματολόγησαν θέτοντας , μεταξύ άλλων , θέματα παραγραφής. Επιπλέον, επικαλέστηκαν την αναφορά της κ. Τσατάνη , ενώπιον της εξεταστικής της Βουλής, ότι δεν θα προβεί σε δήλωση πολιτικής αγωγής η οποία , σύμφωνα με τους συνηγόρους του κατηγορούμενου, ερμηνεύεται ως δήλωση παραίτησης. Επίσης, εξέφρασαν τη θέση ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας κι όχι η κ. Τσατάνη και ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημά της.

Οι νομικοί παραστάτες της κ. Τσατάνη παίρνοντας και πάλι το λόγο επέμειναν πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει παραδεκτή η δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας . «Δεν ευσταθούν οι αιτιάσεις κατά της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας» κατέληξαν .

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα ενώ όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος πρώτοι που θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα είναι τρία πολιτικά πρόσωπα, οι κ.κ. Ανδρεας Λοβέρδος , Ανδρέας Ξανθός και η Εύη Χριστοφιλοπούλου