Παγώνη: Να εμβολιαστεί ο κόσμος για την γρίπη για να έχει αντισώματα – Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει

Παγώνη: Να εμβολιαστεί ο κόσμος για την γρίπη για να έχει αντισώματα – Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου δεν μπορεί να κάνει επικαιροποιημένο εμβόλιο»

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Και οι παραλλαγές είναι εδώ. Διαχειριζόμαστε το θέμα» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για την γρίπη προκειμένου να έχει τα αναγκαία αντισώματα για να προστατευτεί από την διπλή απειλή.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τα πράγματα με τη διαχείριση του ιού στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κρεβάτια σε απλές κλίνες ούτε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μπορούμε να το διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία σε non Covid ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι οποίοι έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω».

Αναφερόμενη στο θέμα του επικαιροποιημένου εμβολίου η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι έχουν νοσήσει πριν από 6 με 9 μήνες και είναι κάτω των 60 ετών, χωρίς προβλήματα υγείας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με την ησυχία τους.

Απαντώντας στο τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να εξασφαλίσουν την προστασία τους έναντι του ιού, που δεν έχει εξαλειφθεί αλλά συνεχίζει να μολύνει με νέες μεταλλάξεις και παραλλαγές είπε:

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου δεν μπορεί να κάνει επικαιροποιημένο εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι θα ξεκινήσουν να κάνουν τις δύο δόσεις ή το μοναδοσικό εμβόλιο και μετά θα πάνε στο επικαιροποιημένα. Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και είναι πάνω από 60 ετών θα πάνε γρήγορα να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οι υπόλοιποι με την άνεσή τους θα κλείσουν τα ραντεβού και θα τα κάνουν», πρόσθεσε.