Θα δοθούν 2,9 εκατ. ευρώ σε 18 δήμους για τα αδέσποτα ζώα – Πώς θα κατανεμηθούν

Θα δοθούν 2,9 εκατ. ευρώ σε 18 δήμους για τα αδέσποτα ζώα – Πώς θα κατανεμηθούν

Το ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Με συνολικό ποσό 2,9 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 18 Δήμοι της χώρας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «'Αργος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Μέσω του εν λόγω προγράμματος, οι δήμοι θα ενισχυθούν σταδιακά με 40 εκατ. ευρώ, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων.

Με τις τελευταίες αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, χορηγείται ενίσχυση 2,47 εκατ. ευρώ για κατασκευή καταφυγίων στους Δήμους Αμφιλοχίας, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Μαλεβιζίου, Ξηρομέρου, Πατρέων και Πηνειού.

Ποσό 146.100 ευρώ κατανέμεται για προμήθεια οχημάτων μεταφοράς αδέσποτων στους Δήμους Ανατολικής Σάμου, Βριλησσίων, Παγγαίου και Πύργου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα υπόλοιπα 255.832 ευρώ κατανέμονται για τις ανάγκες στείρωσης στους Δήμους Βύρωνος, Ελασσόνας, Ηρακλείου Κρήτης, Κομοτηνής, Παλλήνης, Παρανεστίου και Σκύδρας.

«Με τις σημερινές αποφάσεις χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό που έχει ήδη διατεθεί στους δήμους ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ, έναντι των μόλις 600.000 ευρώ ετησίως που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

1
σχόλιο
  1. avatar Ελλαδάραααα

    Στη Σαλαμίνα έχουμε γεμισει αδεσποτα και κινδυνευουμε ανά πάσα στιγμή.
    Στο Δημο όταν καλέσαμε μας είπαν ότι πρέπει π΄ρωτα να μας δαγκώσουν και μετά να επέμβουν...

    Ελλαδάρα αθάνατη !!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...