Καβάλα: Θρίλερ με την εκτέλεση του 52χρονου – Στα ίχνη του δολοφόνου η Αστυνομία

Καβάλα: Θρίλερ με την εκτέλεση του 52χρονου – Στα ίχνη του δολοφόνου η Αστυνομία

«Κλειδί» το κίνητρο του δράστη - Τι έλεγε το προηγούμενο βράδυ ο άτυχος άνδρας

Στο περιβάλλον του 52χρονου αναζητούν τον δράστη της εκτέλεσής του οι αστυνομικοί στην Χρυσούπολη Καβάλας, καθώς θεωρούν ότι ο άτυχος άνδρας τον γνώριζε.

Πάντως, όσοι ήξεραν το θύμα δεν έχουν βοηθήσει στην έρευνα. Όπως και ο στενός φίλος του 52χρονου με τον οποίο μάλιστα κυνηγούσαν μαζί, που μίλησε για εκείνον στην εκπομπή Live News του Mega και είπε τα εξής: «Το καλύτερο παιδί. Τίποτ’ άλλο… Τίποτ’ άλλο. Κι απ’ έξω είμασταν φίλοι, δεν ήταν μόνο το κυνήγι. Το καλύτερο παιδί και το πιο εργατικό παιδί. Τίποτ’ άλλο. Τέλος πάντων».

«Κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης είναι το κίνητρο της δολοφονίας, που θα οδηγήσει εν τέλει στον άνθρωπο που πάτησε την σκανδάλη. «Φόβους δεν έδειξε, όχι. Δεν έδειξε κανένα σημάδι τέτοιο. Για το κυνήγι, που, όσα γνωρίζω και πάνω στο κυνήγι και τα λέγαμε πολύ, το αποκλείω παρεξήγηση και… Έτσι εύκολα για το κυνήγι δεν σηκώνεις όπλο. Κάτι άλλο ‘χοντρό’, προσωπικό πρέπει να ‘παίζεται’», είπε ο φίλος του 52χρονου.

Τι έλεγε ο ίδιος το προηγούμενο βράδυ

Ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε έξω από την εταιρία με μάρμαρα που εργαζόταν επί 30 ολόκληρα χρόνια. Την ώρα που έφτανε στη δουλειά του, κάποιος του είχε στήσει καρτέρι και μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο δολοφόνος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε με καραμπίνα στην καρδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δολοφόνος ήταν κρυμμένος σε ένα χωράφι δίπλα από την εταιρία και μόλις πυροβόλησε τον 52χρονο, εξαφανίστηκε, διαφεύγοντας μέσα από χωράφια με καλαμπόκια.

Ένας φίλος του 52χρονου, που το προηγούμενο βράδυ ήταν μαζί, θυμάται όσα έλεγε ο άτυχος άνδρας λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί.

«Βγήκε στο βουνό, είδε αν έχει γουρούνια κι αυτά εδώ πέρα και όπως γυρνούσε, πέρασε από εμένα. Ευδιάθετος, χαρούμενος γιατί θα ανοίξει το κυνήγι, σα μωρό παιδί. Χαρά, ‘το Σάββατο θα πάμε να κυνηγήσουμε’. Πέρασε η ώρα, πήγε κοιμήθηκε και το πρωί τον εκτέλεσαν. Κόπηκαν τα πόδια μου. Δε θα σοκαριστείς;».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο κλοιός γύρω από τον δολοφόνο σφίγγει ολοένα και περισσότερο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει πρόσωπο το οποίο πλέον θεωρείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία.

Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, η έρευνα εστιάζει στον τρόπο που ο δολοφόνος έφτασε και έφυγε από το σημείο του εγκλήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένει τα στοιχεία από τη σάρωση των τηλεφωνικών κλήσεων στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονταν στο εργοστάσιο εκείνη την ώρα.

Πέρα από το θύμα υπήρξαν τρία άτομα που εργάζονταν στο εργοστάσιο εκείνη την ώρα.

Οι έρευνες εστιάζονται και στον κάλυκα της καραμπίνας με την οποία πυροβολήθηκε ο 52χρονος, με τις Αρχές να εξετάζουν τον ευρύτερο κύκλο του άτυχου άνδρα και όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος άνηκε στον κυνηγητικό σύλλογο της περιοχής, ο οποίος μετρά 600 μέλη, χωρίς να αποκλείεται από τις Αρχές, η δολοφονία του να είναι απόρροια προστριβής για το κυνήγι.