Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπές σε βάρος τουριστών

Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπές σε βάρος τουριστών

Η μία έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Δύο αλλοδαπές ηλικίας 36 και 45 ετών συνελήφθησαν στο Μοναστηράκι, στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για κλοπή πορτοφολιού από τουρίστες.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στην πλατεία Μοναστηρακίου, να προσεγγίζουν τουρίστα και να αφαιρούν από το τσαντάκι του το πορτοφόλι. Άμεσα τις ακινητοποίησαν και τις συνέλαβαν. Η 36χρονη αλλοδαπή έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν πορτοφόλι με πλήρες το περιεχόμενο του (1.000 ευρώ και δύο πιστωτικές κάρτες), δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ. Το αφαιρεθέν πορτοφόλι αποδόθηκε στον παθόντα με πλήρες το περιεχόμενο του.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.