Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: «Παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις»

Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: «Παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις»

Με αιτήματα η έναρξη της διαδικασίας

Περήφανος που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με την έναρξη της συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο μαζί με την εν ενέργεια εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, έδωσε το στίγμα του κάνοντας λόγο και πάλι για πολιτική δίωξη σε βάρος του ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως τα βέλη του δεν αφορούν στη δικαιοσύνη αλλά στρέφονται κατά των «πολιτικών του διωκτών».

Μάλιστα, μίλησε για «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις», με αφορμή την αμφισβήτηση της νόμιμης σύνθεσης του Δικαστηρίου , λόγω της απουσίας αναπληρωματικού μέλους του δικαστηρίου για λόγους υγείας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος δικαστής κληρώθηκε τελευταίος.

«Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα δεν θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω ,όμως, το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου αλλά αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να τον χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή» διαπράττοντας άκοπη μια παρανομία» ανέφερε, μεταξύ άλλων , ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

Αφορμή για το θέμα που έθεσε η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη και συντάχθηκε και η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ,
στάθηκε η απουσία του αρεοπαγίτη.

Η υπεράσπιση έθεσε ευθέως θέμα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και μίλησε για «βάναυση παρανομία της διαδικασίας κλήρωσης» του Δικαστηρίου στη Βουλή. Και αυτό γιατί , σύμφωνα με την υπεράσπιση, το όνομα του συγκεκριμένου δικαστή δεν έπρεπε να μπει στην κληρωτίδα καθώς ήταν σε αναρρωτική άδεια.

«Υπάρχει πάγια νομολογία ότι οποιαδήποτε παράβαση κατά την κλήρωση δημιουργεί ακυρότητα σχετική που πρέπει να προταθεί πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας» σημείωσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη , Γιάννης Μαντζουράνης και συνέχισε λέγοντας : «Ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη γνώμη μας εξαπατήθηκε. Ποιοι μπαίνουν στην κλήρωση όμως; Μόνο όσοι μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δικαστής (σς: είχε κληρωθεί αναπληρωματικός και απουσιάζει λόγω ασθένειας) είχε άδεια λόγω ασθένειας. Μπορούσε να μπει το όνομα του λοιπόν στην κλήρωση; Δεν μπορεί να το αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο υπουργός Δικαιοσύνης…Αυτή η βάναυση παρανομία δε μπορεί να θεραπευτεί παρά μόνο εάν το κρίσιμο χρονικό διάστημα δεν είχε αναρρωτική άδεια. Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν διακοπή της δίκης προκειμένου να ενημερωθούν με επίσημο τρόπο για το διάστημα που ο αρεοπαγίτης απουσίαζε από την υπηρεσία του.