Αλμυρός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 56χρονο που θανάτωσε με φόλα αδέσποτο σκυλί

Αλμυρός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 56χρονο που θανάτωσε με φόλα αδέσποτο σκυλί

Άμεση η επέμβαση των Αρχών

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 56χρονο, ο οποίος θανάτωσε με φόλα, αδέσποτο σκυλί στον Αλμυρό.

Τις πρωινές ώρες της 16/09/2022 στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ημεδαπός 56 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός οικισμού Αλμυρού, φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, προέβη στη ρίψη αντικειμένου περιτυλιγμένο με χαρτοπετσέτα, το οποίο αφού έφαγε αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο και με την πάροδο είκοσι περίπου λεπτών της ώρας, θανατώθηκε. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Η ταυτοποίηση του δράστη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, επιτεύχθηκαν κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής, το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο και κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

Ο 56χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτ/κων Βόλου, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.